Begränsningar med RaceID-appen för tidtagning

Artikeln uppdaterad 2024-03-14.

Inget tidsstyrningssystem är perfekt! Vissa system passar vissa tävlingar och evenemang bättre än andra och vissa har betydande nackdelar. I den här artikeln beskrivs de problem och begränsningar som du kan stöta på när du använder RaceID Timing-appen. Det rekommenderas att du läser den här artikeln om du är intresserad av att använda appen för din lopp, så att du kan förbereda dig och vara redo att ta itu med eventuella oväntade problem på lopp dagen.

Begränsning 1. Batteriets livslängd

Om din enhet får strömavbrott kommer du naturligtvis inte att kunna registrera några ytterligare resultat med appen. Resultat som du har tagit med appen fram till denna punkt sparas och cachas på enheten och du kommer att kunna skicka dem till servern senare när enheten är igång igen. För att undvika detta problem rekommenderar vi att du alltid har ett reservbatteri eller en enhet som du kan använda. Kom ihåg att äldre enheter och användning i kallt väder kan innebära att batteriet laddas ur snabbare än vanligt.

Begränsning 2. Massdeltagande

När det gäller evenemang med massdeltagande orsakar antalet löpare som passerar linjen tillsammans eller mycket nära varandra en begränsning. Appen fungerar genom att användarna visuellt identifierar och sedan manuellt klickar sig igenom en lista med nummerlapparna. Om antalet löpare som passerar linjen är mer än en med några sekunders mellanrum tenderar felprocenten i resultaten att bli mycket hög - för att inte tala om mycket stressande för den användare som ansvarar för att ta fram resultaten.

Det är möjligt att ha flera personer och flera enheter vid mållinjen för att registrera tiderna, men du måste hitta en robust metod för att se till att tidtagarna registrerar rätt målgångare. Mer information om vilka typer av lopp RaceID Timing App fungerar för, kolla den här artikeln.

Begränsning 3. Manuella processer

Som nämnts ovan innebär de manuella processer som krävs för att använda appen att mänskliga fel kan smyga sig in. Vi har försökt att göra appen så intuitiv som möjligt, men den kommer ändå att kräva lite tillvänjning. Vi rekommenderar att du och ditt tidtagningsteam tar er tid att läsa igenom vår guide och gör en testkörning av loppet (nollställ resultaten efteråt), för att vänja er vid appens metodik.

Begränsning 4. Internet- och dataanslutning

Den sista begränsningen är att appen inte kan skicka live-resultat som dina åskådare eller deltagare kan se på webbplatsen eller deltagarappen utan internetuppkoppling (WiFi eller en bra mobildatauppkoppling). Appen kommer dock att fungera som vanligt och lagra resultaten på enheten för uppladdning vid en senare tidpunkt om det inte finns någon anslutning. Om du ansluter till en datakälla efter att ha avslutat lopp bör resultaten automatiskt skickas till din RaceID-anslutna evenemangssida.

 

Ja, det är det! Om du kan hantera dessa problem och begränsningar med din lopp, rekommenderar vi att du att komma igång i dag. Det är superenkelt att skapa ett konto och det tar bara några minuter att konfigurera din lopp. För mer information om priset på appen Timing - se denna sida.

Har du tagit reda på om app-tidpunkten är rätt för din lopp? Om du fortfarande är osäker kan du gärna konsultera vår granskning av App Timing vs Chip Timing.