5 måter å gjøre løpet ditt mer bærekraftig på

Vi elsker alle naturen vi har i verden - men hvordan kan vi nyte godt av naturressursene våre uten å påvirke den negativt? I denne artikkelen gir vi deg 5 enkle tips til hvordan du kan gjøre løpeturen din mer bærekraftig.

Her er innlegget i videoformat hvis du foretrekker å se det:

Måle miljøpåvirkningen din

Først kan det imidlertid være verdt å ta en titt på karbonavtrykket for karbonavtrykket for løpet ditt og finne ut hvor du kan gjøre størst forskjell. Det finnes mange verktøy du kan finne og bruke på nettet. Carbon Trust har dette for eksempel. I tillegg er det viktig å forstå hvilken innflytelse du har som løpsarrangør. Hvis du kan vise deltakerne dine en sunn og bærekraftig måte å løpe på, vil de kanskje gå hjem og leve sunnere og mer bærekraftige liv etterpå også!

5 måter å gjøre løpet ditt mer bærekraftig på:

  1. Oppmuntre til lengre opphold for deltakere som reiser internasjonalt.
  2. Gi resirkulerte medaljer eller t-skjorter til deltakerne.
  3. Bruk emballasjefrie drikkepunkter eller hjelpestasjoner
  4. Resirkuler startnummer
  5. Organiser en "plogg" etter løpet for å rydde opp i naturen i ditt nærområde!

La oss nå gå nærmere inn på hvert enkelt punkt: 

1. Oppmuntre til lengre opphold for deltakerne.

Du arrangerer et kult løp, ikke sant? Vel, nå tiltrekker du deg oppmerksomheten til kjennere av miljøet! Men til tross for alle de positive sidene ved å arrangere et internasjonalt anerkjent løp, er det selvsagt en ulempe at deltakerne må reise på tvers av kontinentet for å komme seg til løpet. For mange internasjonale løp oppveier dette langt karbonkostnadene for de andre delene av løpsorganisasjonen.

Det er derfor viktig å oppmuntre deltakerne til å bli så lenge som mulig i landet og på stedet. Dette er ikke bare bra for den lokale økonomien, men sprer også karbonkostnadene ved internasjonale reiser på mange ulike bransjer.

Du kan imidlertid alltid oppfordre til å klimakompensere for reisen til løpet også - eller til og med legge det inn i budsjettet, slik at du kan kompensere for deltakerne etter løpet.

2. Gi resirkulerte medaljer eller T-skjorter til deltakerne.

Dette har blitt veldig populært i det siste - og blir også satt stor pris på av deltakerne. Det signaliserer tydelig at du tenker på detaljene i løpet ditt på en bærekraftig måte.

Jorden løper lager biologisk nedbrytbare medaljer av pappmasse. Hver medalje inneholder også frø og kan deretter plantes i hagen! Og så finnes det selskaper som Raw Cut Studio som lager fantastiske medaljer og design i tre som virkelig passer inn i løpsstemningen.

Eller, hvis du bestemmer deg for en mer standard medaljetype, kan du resirkulere eventuelle rester eller overbestilte medaljer med sportsmedalrecycling.com eller andre initiativer som medals4mettle.org. Et annet tips er å ikke datere give-aways og t-skjorter til t-skjorter til deltakerne - så kan du bruke eventuelle rester til neste utgave!

I likhet med medaljer er det mange klesfirmaer som også tilbyr t-skjorter som er laget av resirkulerte materialer. Ta kontakt med selskapet på forhånd for å få informasjon om hvordan de fremstiller og produserer t-skjortene - og ta en titt på artikkelen vår her hvis du vil vite mer om alternativene for løps-t-skjorter.

3. Bruk emballasje til gratis drikke eller hjelpestasjoner

Plastkopper, papirkopper, ta med egen kopp eller ingen kopp? Valget er ditt, og nå bruker løp som London Marathon tangkapsler som er spiselige og biologisk nedbrytbare! Tappede kapsler er ikke noe problem, og kapslene kan til og med fylles med sportsdrikk. Ta en titt på Ooho for å få en idé om hva som er mulig i denne forbindelse!

Du kan også samarbeide med lokale butikker eller bedrifter om å levere mat til forsyningsstasjonene. Jo mer lokal og fersk mat, jo mindre emballasje! Å spørre det lokale supermarkedet om bananer er en god måte å gi deltakerne drivstoff uten ekstra emballasje... men forhåpentligvis har de ikke fløyet for langt for å komme til løpet!

Hector løper

4. Resirkuler bib-numre

Det er alltid noen få deltakere som ønsker å feste startnummeret på toalettdøren hjemme etter et kult løp - men de fleste blir kastet. Startnumre er ofte laget av Tyvek, et plastbasert polymermateriale (HDPE) fra DuPont. HDPE kan resirkuleres mange steder (eller til og med sendes tilbake til DuPont), men du må sørge for at deltakerne er klar over dette. Det finnes også biologisk nedbrytbare tall.

Det beste er å gjenbruke startnumrene. Det er bare å samle inn numrene ved målgang (og kanskje bruke dem til å trekke lodd etter premieutdelingen). Så er det bare å gjenbruke dem til neste arrangement! Du trenger ikke bekymre deg for at det mangler noen nummer i rekkefølgen - løpsadministrasjonsprogramvaren gjør det ofte enkelt å endre nummerrekkefølgen.

5. Organiser en "plogg" etter løpet og rydd opp stier i din lokale natur!

Selv med de beste intensjoner kan det skje at deltakerne dine mister en gel fra en lomme, eller at en kopp fra forsyningsstasjonen kommer på avveie. Til syvende og sist kan denne typen søppel være svært skadelig for nærmiljøet. En morsom måte å rydde opp på kan være å organisere en "plogg" langs ruten (eller til og med i en annen del av nærmiljøet). Plogging ble oppfunnet i Sverige og er en kombinasjon av "plock" (å plukke) og "jogg". Voila! En plogg!

Til slutt: Kommuniser bærekraftsarbeidet ditt

Det blir stadig viktigere å være en bærekraftig organisasjon. Kundene krever at vi fokuserer på bærekraft, og mange velger å handle fra miljøfokuserte bedrifter, selv om det koster dem mer. Dette gjelder spesielt for kundene våre - friluftsentusiaster er kjent for å ta det ekstra skrittet som kreves for å bevare jorden. Vi spår at det vil bli viktig for de fleste konkurranser å ta bærekraft på alvor, og det vil også være viktig å kommunisere dette i markedsføringsstrategien. Når du har implementert noen av tipsene ovenfor, bør du derfor informere (potensielle) deltakere om dette på sosiale medier og i all annen kommunikasjon. Det er også en god idé å lage en egen seksjon på nettsiden som beskriver det bærekraftige arbeidet dere gjør. 

Vi håper disse tipsene hjelper deg med å gjøre løpet ditt mer bærekraftig. Gi oss beskjed hvis du har prøvd noen av disse tipsene, vi vil gjerne høre hvordan det gikk for deg!