Hvilken er den mest populære triatlon-distansen? 

Triatletprofilen 2021: Finn ut hvilke distanser triatleter liker best, hvilke destinasjoner som er mest populære og hvilke triatlon-våtdrakter flest kjøper. 

Last ned Triathlon Insights Report (gratis) ved å fylle ut skjemaet nedenfor - en spørreundersøkelse til triatlonmiljøet vårt som svarer på spørsmålet "Hva ønsker triatleter?":


Det har vært et år med det som virker som den lengste overgangstiden noensinne i triatlonverdenen, der både løpere og arrangører har vært tvunget til å ta noen flere hviledager enn vi kanskje hadde ønsket. Nå begynner endelig verden å åpne seg for oss som elsker utholdenhetsløp, og mange har allerede fått smaken på adrenalinet på startstreken igjen. For de av oss som ikke har gjort det ennå, er det på høy tid å bestemme seg for hvilke løp vi skal melde oss på, hvilket nytt triatlonutstyr vi skal kjøpe og starte triatlontreningen for fullt igjen. 

For å hjelpe triatlonmiljøet med å komme i gang etter pandemien, gjennomførte vi en undersøkelse blant triatletene våre på RaceID plattformen for å finne ut hva som er den sanne triatlonprofilen etter pandemien. Hvilke distanser foretrekker triatletene? Hvilke land ønsker de å reise til for å få en løpsopplevelse? Hvilke våtdrakter og triatlondrakter kjøper de? Disse spørsmålene og flere til vil gjøre deg klar for en sesong full av svømming, løping og sykling som aldri før.

 

De mest populære triatlon-destinasjonene 2021

Med en stadig større vektlegging av reiseselskapet, opplevelsen rundt løpet og muligheten til å ikke bare kjøre en spektakulær løype på løpsdagen, velger triatletene destinasjoner som tilbyr dem mer. I dag handler det ikke bare om den raske løypen og den personlige rekorden - triatleter i dag ønsker også å se litt natur eller en verdensby når de reiser på konkurransereise. I undersøkelsen så vi også at nesten 70 % av respondentene er villige til å reise utenlands i år, noe som tyder på at frykten for isolasjon er større enn den potensielle helserisikoen. Uansett, med vaksiner som er lett tilgjengelige i og utenfor Europa, og arrangører som tilpasser seg for å inkludere grundige helsetiltak, bør vi ikke nøle med å leve normalt. 

Da de ble bedt om å liste opp sine favorittdestinasjoner, toppet Skandinavia listen med over 70 % som en "bucket list"-destinasjon for triatlon (kanskje den utfordrende Norseman Norseman-løpet er kanskje en sterk drivkraft her). På andreplass kom Spania, Italia og Sveits. Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Portugal, Irland, Hellas, USA og Belgia kompletterer topp 10-listen. Se hele listen og den prosentvise fordelingen nedenfor:

 

 

Hvilke merker av triatlon-våtdrakter er mest brukt? 

Vi stilte spørsmålene "Hvilken triatlon våtdrakt bruker du?" og "Hvilken triatlon konkurransedrakt bruker du?" i et åpent spørsmål der triatletene kunne oppgi hvilke merker de foretrekker. Med nesten 400 respondenter kan vi trekke ut noen interessante funn. 

Som du kan se, var det betydelig flere merker som ble nevnt for konkurransedrakter, noe som tyder på et mangfoldig marked. Nesten halvparten så mange merker ble nevnt for våtdrakter, med 35 merker som delte markedsandelen. For drakter topper Trimtex listen med en markedsandel på 14 %, etterfulgt av HUUB og 2xu. For våtdrakter var Orca, HUUB og Zone3 de mest populære merkene.  

 

 

En oversikt over de vanligste triatlon-distansene 

Triatlon kan være en veldig forskjellig sport hvis du sammenligner en sprinttriatlon der verdensrekordtiden er litt over 50 minutter, med ironman-distansen der de fleste tilbringer en hel dag i løypa. Vi var nysgjerrige på hvilke distanser som var de mest populære blant publikum. 

Det resulterte i den mest brutale av dem alle: den beryktede Ironman (eller også kjent som langdistanse) triatlon. Den vanlige Ironman-distansen består av en svømmetur på 3,9 km, en sykkeltur på 180,2 km og til slutt et maratonløp på 42,2 km. 80 % av respondentene svarte at de hadde deltatt i en Ironman-distanse. Nedenfor ser du også fordelingen på halv-, sprint- og olympisk triatlon:

 

 

Hvor mye penger bruker triatleter på utstyr?

Du har kanskje hørt ryktene om at triatlon er en av verdens dyreste idretter, og sett MAMILS (akronym for Middle Aged Men In Lycra) flashe sykler til 100 000 € med ekstra slitne karbonfiberrammer... vi vet allerede at syklene er dyre, men du trenger også annet utstyr. Vi spurte hvor mye triatletene brukte på annet utstyr enn sykkelen hvert år, og medianen lå på 201-500 €. Hele 27 % oppga også at de bruker mer enn 1000 € i året. 

Når det gjelder påmeldingsavgifter, vet vi at disse tallene også kan bli høye. Ifølge undersøkelsen bruker de fleste triatleter mellom 300 og 500 € per løp. Med 3-4 konkurranser i året blir det en del penger. 

 

Hvorfor driver folk med triatlon?  

Som utholdenhetsidrettsutøver får jeg ofte dette spørsmålet og tenker også på det på et eller annet tidspunkt i hvert eneste løp. Det er dyrt, du må trene like mye som en heltidsjobb, og du må bruke kreftene dine maksimalt i hele dager hvis du kjører langdistanseløp. Så hvorfor gjør vi det da?

Vi stilte åpne spørsmål for å finne ut hvilke drivkrefter som ligger bak denne tilsynelatende ulogiske drivkraften, og fant ut at de to viktigste grunnene til at triatleter streber etter å krysse mållinjen, er den personlige utfordringen og eventyret eller opplevelsen rundt hele løpsreisen. 

Som du kan se i ordskyen, skiller selskap og erfaring seg ut. Vi så også at de fleste triatletene reiser til konkurranser enten sammen med familien eller minst én venn: bare 16 % av triatletene reiser alene. Følgende var de viktigste drivkreftene for å drive med triatlon: 

 

 

Konklusjon

Alt i alt ga denne undersøkelsen oss et interessant innblikk i triatletenes preferanser. Det hjelper oss å forstå hvordan vi kan skape fantastiske arrangementer, og det hjelper oss i RaceID å støtte kundene våre så godt vi kan i arbeidet med å arrangere uforglemmelige løp over hele verden. Undersøkelsen ble gjennomført i RaceIDs triatlonfellesskap og sendt til internasjonale deltakere som deltok i minst ett triatlonløp. Det totale antallet respondenter var 336 triatleter. 

 

Hvis du er løpsarrangør, kan du laste ned en detaljert oversikt over denne rapporten og undersøkelsen.