Hva du bør tenke på når du velger registreringsplattform

Påmeldingsplattformen er en av de viktigste funksjonene i løpet ditt. Det kan ofte være den første kontakten deltakerne har med dere - og vi vet alle hvor viktig et godt førsteinntrykk er! Les videre for å få svar på noen av spørsmålene du bør stille deg selv når du skal velge påmeldingsplattform for løpet ditt.

Er den enkel å bruke for deg og dine deltakere?

Det er ikke attraktivt å bruke mye tid på å lære seg et nytt system, så når du skal velge registreringsplattform, må du spørre deg selv: "Hvor enkelt er det for meg å lære og bruke?". Det kan selvsagt være at du har behov for kompleksitet og ekstrafunksjoner, men det bør likevel være enkelt og intuitivt å bruke.

Her er noen punkter som dekker det grunnleggende for å besvare spørsmålet ovenfor:

  • Har den et brukervennlig grensesnitt?
  • Hvor intuitiv er navigasjonen gjennom plattformen?
  • Er det enkelt å sette opp et løp og duplisere løp? Hvor lang tid tar det å sette opp et enkelt løp?
  • Kan du enkelt laste ned og laste opp deltakerlister?
  • Kan du enkelt integrere eller laste opp resultatene dine?
  • Hvor enkelt er det for deltakerne? Du vil at registreringsprosessen skal være så friksjonsfri som mulig - med færrest mulig klikk eller inntastingsfelt. Hvis det kan gjøres enkelt på en mobil eller via en telefonapp, vinner du, siden mesteparten av nettrafikken i dag skjer på mobile enheter.

Hva er prisen? Er det skjulte gebyrer og kostnader?

Ingen liker skjulte gebyrer. Sørg for at plattformen du velger, er så åpen som mulig om avgiftene. Hvis du må fylle ut et kontaktskjema for å få et tilbud, skjuler det seg kanskje en stor avgift bak, og det kan være lurt å sammenligne selskaper med transparente priser på nettsidene sine først.

Igjen, la oss se på noen måter gebyrene kan struktureres på;

  • Må man betale en forhåndsavgift eller et abonnement for å bruke plattformen? Kanskje tilbyr plattformen en freemium-versjon av produktet?
  • Hva er avgiften per påmelding? Dette er vanligvis en liten prosentandel av påmeldingsavgiften deltakeren betaler (ofte rundt 5 %).
  • Hva koster det å bruke betalingstjenesten? Dette kan komme i tillegg eller være inkludert i avgiftene.
  • Er det et gebyr for å bruke kundesupporttjenesten?
  • Er det en avgift for å bruke datahåndteringstjenesten?
  • Er det en avgift for å bruke dataanalysetjenesten?
  • Tar de betalt for en markedsføringstjeneste i sosiale medier?

Alle disse ekstrautstyrene kan være svært nyttige! Spesielt hvis du trenger en av dem, men ikke en annen. Vær imidlertid sikker på at du vet hvor mye det vil koste deg før du begynner med en tjeneste! I et konkurranseutsatt marked kan disse ekstrakostnadene gå ut over bunnlinjen.

Hvis du vil ha mer informasjon om priser og hvordan avgiftene vanligvis er strukturert for registreringsplattformer, gå til denne artikkelen

Tilbyr den rask betalingsbehandling?

Det er viktig å få betalt. Trenger vi egentlig å si mer?

Sørg for at du vet hvordan det fungerer, hvordan og når du får betalt. Sikkerhet er avgjørende. Godt støttede og etablerte betalingsplattformer som Stripe, Paypal osv. har ofte den beste og mest moderne sikkerheten (selv om de også kan være mer utsatt for angrep) for både deg og deltakerne som registrerer seg. Du kan også se etter tjenester som kan integreres direkte med regnskapsprogrammet ditt - eller som har innebygde regnskapstjenester.

Til syvende og sist handler det om tillit til betalingsprosessen i registreringsprogramvaren eller -plattformen du bruker. Den må være både sikker og smidig for deltakerne for å redusere eventuelle problemer når de registrerer seg.

Til slutt er det nesten en selvfølge, men å få betalt og ha et sikkert betalingssystem er et must for enhver vellykket virksomhet. Velg en registreringsplattform med konsekvente, fleksible og sikre betalinger til deg som arrangør, slik at du som arrangør kan samle inn og holde oversikt over inntektene fra registreringsavgiften. 

Får du beholde og lagre dataene dine?

I den digitale tidsalderen er data en verdifull ressurs. For løpsarrangører kan de brukes til å skape fremtidig vekst og øke antall påmeldinger i årene som kommer - i tillegg til å forbedre selve løpet og deltakeropplevelsen i årene som kommer. Det er viktig å utnytte registreringsdataene gjennom plattformen.

Det er viktig for deg å vite hvordan plattformen bruker data som samles inn gjennom registreringer. I likhet med prisspørsmålet bør du velge en plattform som er åpen om hvordan dataene lagres og brukes. Det kan være verdt å sette seg inn i personvernreglene hvis du er bekymret for bruken av deltakernes data. Til syvende og sist må du enkelt kunne forstå hvordan du kan bruke dataene, og hvilke brukerrettigheter selve registreringsplattformen krever.

Vil det hjelpe meg med å få bedriften eller organisasjonen til å vokse?

Det er ikke én kanal som alene kan få løpet til å vokse - men når du kan integrere påmeldingsdata, markedsføring, dataanalyse med mer, kan du virkelig få fart på veksten.

Så, en registreringsplattform som kan integreres med andre plattformer ved hjelp av API-er eller tilleggsprogrammer som Zapier kan være svært verdifullt. Det er også svært verdifullt å kunne se registreringsdataene dine og sammenligne dem med hvor du bruker markedsføringsbudsjettet ditt. Genererer Google Ads flere påmeldinger enn Facebook? Svaret på dette vil gjøre det mulig for deg å treffe riktig målgruppe for løpet ditt og finne mange nye deltakere.

Et annet punkt du bør vurdere, er selve nettverket til plattformen og hvordan du kan dra nytte av det. Har de en kalender du kan legge inn løpet ditt i? Vil du nå ut til flere deltakere ved å bytte til dette registreringsverktøyet eller denne plattformen? Hvis de har et nettverk eller en kalender, hva er den gjennomsnittlige rekkevidden for løpene på denne plattformen, og hvis du kan, spør eller se etter datapunkter eller casestudier fra andre løp eller kunder som kan gi deg en pekepinn på fordelene ved å bli med på denne plattformen. 

Tilbys det ekstrautstyr som kan forbedre løpet mitt?

Du har altså det grunnleggende på plass. Men hva med nyttige ekstrafunksjoner? Det er disse tingene som virkelig kan gi arrangementet et profesjonelt preg og et moderne utseende som gjør at du kan skape merverdi og sette en bærekraftig pris på arrangementet.

Ekstrautstyr kan omfatte (men ikke begrenset til):

  • Tilpasning av påmeldingssjekken og tilleggssalg (t-skjorter, medaljer, busstransport osv.)
  • Teknisk deltakersupport (noen registreringsplattformer tilbyr å håndtere teknisk support for deltakerne, noe som kan spare deg for mange timer med å svare på e-post!) 
  • Integrering med andre tjenester som leverandører av chip-tidtaking, e-posttjenester osv.
  • Kundestøtte (ikke undervurder kundestøtte i siste liten når problemer oppstår like før løpet!)
  • Tidtakingsapper (se vår andre artikkel om når arrangementet ditt kan ha nytte av tidtakingsapper).
  • Organisator-apper og push-varsler
  • E-posttjeneste på plattformen og funksjoner for deltakerkommunikasjon
  • Treningsplaner for deltakerne
  • Deltakerforsikringer som tilbys (og finn ut om krav skal håndteres av deg eller plattformen!) 
  • Kupongkoder
  • Registrering av overføring 
  • Nyttige artikler, tips, triks og råd

Konklusjon: Still disse spørsmålene før du velger en plattform for løpsregistrering

  • Har plattformen en god brukeropplevelse (organisator)?
  • Har plattformen en god brukeropplevelse (deltaker)?
  • Er det den plattformen som passer best for din organisasjon?
  • Har plattformen en god betalingsløsning?
  • Er det noe ekstra jeg trenger for å gjøre løpet mitt vellykket? For eksempel tidtakingsapper, overføringsregistrering, tilpasset utsjekking osv.

Hvis du vil ha mer hjelp til å velge oppsett og "race tool stack", kan du bla gjennom bloggen bloggen for arrangørressurser for artikler om tidtakingsalternativer, tips om merchandise og mer.