Vad Du Bör Tänka På När Du Väljer Anmälningstjänst

Din anmälningsplattform är en av nyckelfunktionerna till ditt lopp. Det kan ofta vara den första interaktionen som dina deltagare kommer att ha med dig och loppet – och vi vet alla hur viktigt ett bra första intryck är! Läs vidare för några av frågorna du bör ställa dig själv när du väljer en anmälningsplattform för ditt lopp.

Är Den Lätt att Använda För Dig och Dina Deltagare?

Att investera mycket tid för att lära sig ett nytt system är inte alltid roligt, så när du väljer din anmälningsplattform måste du fråga dig själv; “Hur lätt är det för mig att lära mig systemet”? Naturligtvis kan komplexitet och extrafunktioner vara vad du behöver, men det ska fortfarande vara enkelt och intuitivt att använda.

Här är några punkter för att hjälpa dig svara på ovanstående fråga:

 • Har systemet ett användarvänligt gränssnitt?
 • Hur intuitiv är navigeringen genom plattformen?
 • Är det lätt att sätta upp ett lopp och duplicera lopp? Hur lång tid tar ett grundläggande loppupplägg?
 • Kan du enkelt ladda ner och ladda upp deltagarlistor?
 • Kan du enkelt integrera eller ladda upp dina resultat?
 • Hur lätt är det för dina deltagare att anmäla sig och justera sin anmälan? Du vill att registreringsprocessen ska vara så friktionsfri som möjligt – med minsta antal klick eller inmatningsfält. Om det kan göras smidigt på en mobil eller via en app… så vinner du i längden eftersom majoriteten av webbtrafiken sker på mobila enheter nuförtiden.

Vad Kostar Systemet? Finns Det Dolda Avgifter?

Ingen gillar en dold avgift. Se till att plattformen du väljer är så transparent som möjligt när det gäller avgifter. Om du måste fylla i ett kontaktformulär för att få en offert, kanske det döljer sig en stor avgift bakom och du kanske vill jämföra företag med transparenta priser listade på deras webbplatser först.

Återigen, låt oss titta på några sätt avgifterna kan struktureras på;

 • Finns det en förskottsavgift eller prenumeration för att använda plattformen?
 • Kanske erbjuder plattformen en freemium-version av produkten du kan testa först?
 • Vad är avgiften per registrering? Detta är vanligtvis en liten andel av anmälningsavgiften som deltagaren eller arrangören kan betala (ofta runt 5%)
 • Vilka är avgifterna för att använda betalningshantering? Detta kan vara ett tillägg eller inkluderat i avgifterna
 • Finns det en avgift för att använda kundtjänst?
 • Finns det en avgift för att använda datahanteringstjänster?
 • Har de avgifter för en marknadsföringstjänster eller promotion i sociala medier?

Alla dessa extrafunktioner som anges ovan kan vara mycket användbara! Speciellt om du behöver en men inte en annan. Se dock till att du vet hur mycket det kommer att kosta dig innan du skriver på något avtal.

För mer information om prissättning och hur avgifter vanligtvis är uppbyggda för anmälningsplattformar, gå till den här artikeln

Erbjuder Systemet Snabb Betalningshantering?

Att få betalt är viktigt.

Se till att du vet hur det fungerar, hur och när du får betalt. Säkerheten är av största vikt. Etablerade betalningsplattformar som Stripe, Paypal, etc har ofta den bästa och mest avancerade säkerheten (även om de också kan vara större mål för attacker) för både dig och dina deltagare som registrerar sig. Du kan också leta efter tjänster som integreras direkt med din bokföringsprogramvara – eller tillhandahåller inbyggda bokföringstjänster.

I slutändan handlar det om förtroende för betalningshanteringen som plattformen du använder. Det måste vara både säkert och smidigt för dina deltagare att minska eventuell friktion när de registrerar sig.

Slutligen är det viktigt att du får tillgång till dina intjänade anmälningsavgifter på ett smidigt och säkert vis. Välj en anmälningsplattform med konsekventa, flexibla och säkra betalningar till dig som arrangör för att samla in och hålla koll på dina intäkter från registreringsavgifter. 

Får Du Behålla Och Lagra Din Data?

I den digitala tidsåldern är data en värdefull tillgång. För loppsarrangörer kan datan användas för att driva framtida tillväxt och öka anmälningar under de kommande åren – samt förbättra själva loppet och deltagarupplevelsen för kommande år. Att utnyttja kunna din registreringsdata via plattformen är viktigt.

Hur plattformen använder data som samlas in genom registreringar är viktigt för dig att veta. Som för prisfrågan, välj en plattform som är transparent med hur data lagras och används. Sekretesspolicyer kan vara värda att gräva i om du är orolig för användningen av dina deltagares data. I slutändan måste du enkelt förstå hur du kan använda uppgifterna och vilka användarrättigheter anmälningsplattformen själv gör anspråk på.

Kommer Plattformen Att Hjälpa Dig Växa Ditt Lopp?

En ensam kanal kommer inte att kunna växa ditt lopp – men när du kan integrera registreringsdata, marknadsföring, dataanalys och mer – kan du verkligen stärka ditt lopps tillväxt.

Så en anmälningsplattform som kan integreras med andra plattformar med hjälp av API:er eller tillägg som Zapier kan vara riktigt värdefull. Att kunna se din registreringsdata och matcha den med var du spenderar din marknadsföringsbudget är också mycket värdefullt. Genererar Google Ads fler registreringar än Facebook? Svaret på detta gör att du verkligen kan rikta in dig på rätt målgrupp för ditt lopp och hitta många nya deltagare.

En annan punkt att tänka på är själva plattformens nätverk och hur det kan gynna dig. Har de en kalender som du kan visa ditt lopp i? Kommer du att nå fler deltagare genom att byta till det här registreringsverktyget eller plattformen? Om de har ett nätverk eller en kalender, vad är den genomsnittliga räckvidden för tävlingarna på den plattformen och om du kan, fråga eller leta efter datapunkter eller fallstudier av andra lopp eller kunder som kan ge dig en fingervisning om fördelarna med just den plattformen. 

Finns Det Några Extrafunktioner Som Kan Förbättra Ditt Lopp?

Grunderna är på plats. Men hur är det med användbara extrafunktioner? Det här är de saker som verkligen kan ge ditt evenemang den professionella känslan och det moderna touchen som gör att du kan lägga till värde och prissätta ditt evenemang på ett hållbart sätt.

Tillägg som kan vara inkluderade (exempel):

 • Anpassning av anmälningsflödet och tillägg av extra försäljning i anmälan (deltagare t-shirts, medaljer, busstransfer, etc)
 • Support för deltagare (vissa anmälningsplattformar erbjuder teknisk support för dina deltagare, vilket kan spara mycket tid!) 
 • Integration med andra tjänster som leverantörer av chip-timing, e-posttjänster etc
 • Kundsupport för dig som arrangör (underskatta inte support i sista minuten när problem uppstår nära loppet!)
 • Timing-appar (se vår andra artikel om när ditt evenemang kan dra nytta av timing-appar)
 • Organizer-appar och push-meddelanden
 • E-posttjänst på plattformen och kommunikationsfunktioner för deltagare
 • Träningsplaner för dina deltagare
 • Deltagarförsäkringar (och ta reda på om försäkringsärenden ska hanteras av dig eller plattformen!) 
 • Kupongkoder
 • Överföring av registrering mellan deltagare 
 • Användbara artiklar, tips, tricks och råd

Summering: Ställ Dig Dessa Frågor Innan Du Väljer Anmälningsplattform

 • Har plattformen en bra användarupplevelse (arrangör)?
 • Har plattformen en bra användarupplevelse (deltagare)?
 • Är det plattformen som är rätt för din organisation?
 • Har plattformen en bra lösning för betalningshantering?
 • Finns det några extrafunktioner som jag behöver för att göra mitt lopp framgångsrikt? Såsom tidappar, överföringsregistrering, anpassad utcheckning, etc?

För ytterligare hjälp med att planera din “race set up”, surfa runt i Arrangörsbloggen för artiklar om tidtagningssalternativ, marknadsföring, tips för hur du bygger banor och mycket och mer.