Hva du bør tenke på når du bestiller konkurranse-T-skjorter

Uansett hvilken type idrett du driver med, ønsker du sannsynligvis å tilby en eller annen form for merkevaregave, merchandise eller t-skjorte til deltakerne. Denne artikkelen vil hjelpe deg med dette!

Løps t-skjorter har potensial som langsiktig, vandrende, markedsføring som kan spres over hele verden. Deltakerne vil stolt ta dem med seg hjem og bruke dem under trening, og kanskje til og med som kontorklær. T-skjorten representerer også status og stor emosjonell verdi for de fleste deltakerne. T-skjorten er et bevis på at noen har gjennomført løpet ditt. Selvsagt kan de ha en medalje å være stolte av også. Men de fleste avstår fra å bære medaljer i hverdagen... En t-skjorte kan derimot brukes i alle typer sammenhenger. Finisher t-skjorter gjenspeiler engasjement, utholdenhet og styrke etter å ha fullført et tøft løp. De fungerer også som en påminnelse om alle de gode minnene fra deltakelsen i løpet.

Hvis du har bestemt deg for at du vil tilby deltakerne dine en løps-T-skjorte, hva er da neste skritt? Vi har fått hjelp av våre venner i Trimtex til å gi oss noen eksperttips. Dette bør du tenke på når du bestiller t-skjorter til deltakerne. 

Hvordan fungerer det å bestille en t-skjorte, fra første kontakt til endelig levering?

Først må du finne vareleverandøren din og kontakte dem. De hjelper deg vanligvis ved å stille deg noen spørsmål om hvilket design du foretrekker, og hjelper deg med å designe t-skjorten. Du må sende logotypen din i høyoppløselig format, og bestemme hvilken tekst du vil ha og hvor den skal plasseres. Når du er fornøyd med designet, gir du klarsignal for produksjon i det antallet du trenger. Husk at det vanligvis tar flere uker eller måneder før du får varene levert.

Hva bør du tenke på når du designer finisher-t-skjorten din? 

Vanligvis kan du få hjelp til utformingen fra leverandøren. Du kan også lage din egen design på forhånd. Kanskje kjenner du noen i organisasjonen som er flink til grafisk design? Bestem deg for hvilke farger du vil ha, og husk at flere farger noen ganger kan være dyrere, avhengig av hvilken trykkteknologi som brukes. 

Når det gjelder tekst, er et godt tips fra Trimtex er å ikke ta med datoer eller årstall, for da kan du gjenbruke t-skjortene til neste utgave hvis du har noen til overs - et smart trekk for både lommeboken og miljøet.

Legg litt innsats i designet! Jo bedre t-skjorten ser ut, desto flere deltakere vil faktisk bruke den og på den måten bidra til å spre budskapet om arrangementet uansett hvor de går. Hvis du trykker en logo i en eller annen tilfeldig farge uten å tenke deg om, er det stor risiko for at deltakerne bare bruker t-skjorten som pyjamasoverdel!  

Hvor lang tid i forveien må du bestille t-skjorter hvis du ønsker levering uken før løpet?

Dette kan variere fra leverandør til leverandør. Det er vanligvis noe du bør planlegge i god tid. Hvis du bruker Trimtex, må du bestille senest 6 uker før levering, og du kan ikke endre bestillingsantallet etter at du har lagt inn den første bestillingen. Det kan være vanskelig å anslå riktig antall, ettersom du sannsynligvis vil holde påmeldingen åpen helt frem til løpet. Vi anbefaler at du tar høyde for å bestille litt mer enn du tror du trenger, og dekker ekstrakostnaden ved å øke påmeldingsavgiften en viss dato før løpet som en "etteranmelding". Eller kanskje du kan lete etter en sponsor som kan dekke noe av t-skjortekostnaden mot at logoen deres trykkes på varene. 

Hvis du vil tenke på miljøet, hva bør du tenke på når du bestiller klær?

Det finnes mange alternativer å velge mellom når det gjelder tekstiler. Trimtex tilbyr for eksempel ulike t-skjorter som er laget av resirkulerte materialer. De holder også hele produksjonskjeden så miljøvennlig som mulig. I dag har mange produsenter bærekraftig produksjon. Vi anbefaler derfor at du ser etter dette når du velger leverandør av t-skjorter.

Hvis du ikke vil ha t-skjorter, hvilke andre typer merchandise kan du bruke til et løp?

Hatter og pannebånd i ulike modeller er også svært populære, ifølge Trimtex. Som syklister har vi sett flere kreative alternativer som sokker, hettegensere, armvarmere eller tøyposer - de fleste tekstiler er mulige å trykke logo og tekst på, så la fantasien blomstre! 

Hvis du har flere spørsmål, setter vi deg gjerne i kontakt med vår samarbeidspartner Trimtex. De kan også gi deg et godt tilbud på t-skjorter hvis du sier at du ble henvist av RaceID (vi bruker Trimtex til vårt eget RaceID-kit og kan virkelig anbefale deres tjenester).