På jakt etter superfrivillige til løpet ditt

Få studenter til å melde seg som frivillige i løpet!

Du trenger et dedikert team av frivillige som er villige til å bidra med tid og energi for å sikre at løpet blir en suksess. Hvor finner du drømmelaget ditt på løpsdagen? Hvordan får du dem til å melde seg som frivillige til løpet ditt?

I dette innlegget skal vi se nærmere på tre viktige kilder til frivillige. Disse er: studenter, unge mennesker som søker arbeidserfaring og personer som brenner for den spesifikke idretten du arrangerer løpet for. Vi vil også diskutere ulike insentiver som kan tiltrekke og motivere frivillige til å delta i løpet ditt. 

1. Studenter 

Videregående skoler og universiteter er travle knutepunkter for unge og energiske mennesker, noe som gjør dem til en ideell kilde for frivillige til løpsarrangementer. Ta kontakt med studentorganisasjoner, idrettsklubber eller karrieresentre. Ved å dele ut løpesedler på oppslagstavler og arrangere informasjonsmøter kan du bidra til å øke bevisstheten om løpet. Det vil tiltrekke seg studenter som er ivrige etter å bidra. Legg vekt på muligheten for personlig utvikling, nettverksbygging og muligheten til å vise sitt samfunnsengasjement. Legg også vekt på at de får en større omgangskrets! Frivillig arbeid er en fin måte å få nye venner på.

2. Unge mennesker som søker arbeidserfaring

Mange unge søker aktivt etter arbeidserfaring for å forbedre CV-en og utvikle ferdighetene sine. Utnytt denne motivasjonen ved å tilby frivillige stillinger som er i tråd med deres interesser, for eksempel som ansvarlig for sosiale medier. Slike roller er ikke bare til fordel for arrangementet, men gir også de frivillige verdifull praktisk erfaring. Det gir dem et solid grunnlag for fremtidige karrieremuligheter. Fremhev muligheten til å bygge og utvide det profesjonelle nettverket deres.

3. Lidenskapelige sportsentusiaster

Personer som er lidenskapelig opptatt av den spesifikke idretten du arrangerer, kan være en verdifull ressurs. Ta kontakt med lokale idrettsklubber og nettsamfunn for å finne personer som er villige til å bidra med sin tid og ekspertise. Ved å samarbeide med personer som deler kjærligheten til idretten, sikrer du at de er genuint opptatt av at arrangementet skal bli vellykket. Denne lidenskapen vil gi seg utslag i entusiasme og engasjement på løpsdagen.

Incitamenter for å tiltrekke seg frivillige

For å gjøre det mer fristende å melde seg som frivillig kan du vurdere å tilby insentiver til de frivillige. Noen mulige insentiver kan være sponsede gjenstander. For eksempel løpsspesifikke t-skjorter eller sko. Du kan også gi dem gratis deltakelse i selve løpet neste år. Et annet insentiv kan være å gi dem et sertifikat som de kan bruke som referanse. Legg vekt på muligheten til å få verdifull arbeidserfaring og noe å legge til i CV-en. Gjør det også klart at arrangementet er en mulighet til å ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnet. Vil du ha flere tips om insentiver? Les artikkelen vår om flere måter å rekruttere frivillige på.

Konklusjon

Det kan være utfordrende å finne frivillige til å støtte løpsarrangementet ditt! Ved å henvende deg til studenter, unge mennesker som søker arbeidserfaring og lidenskapelige idrettsentusiaster, kan du bygge opp et mangfoldig og engasjert team av frivillige. Insentiver som gratis sportssko, gratis løpsdeltakelse og dokumentert arbeidserfaring kan hjelpe deg med å skaffe det teamet du trenger. Husk at frivillige er ryggraden i ethvert vellykket arrangement, og du må sørge for at du har en god gruppe frivillige til å hjelpe deg.

Fant du denne artikkelen nyttig? Hvis du vil ha flere tips abonner på nyhetsbrevet vårt!