På jakt efter supervolontärer till ditt lopp

Få studenter att ställa upp som volontärer i ditt lopp!

Du behöver ett dedikerat team av volontärer som är villiga att bidra med sin tid och energi för att se till att det blir en framgång. Var kan du hitta ditt drömteam för tävlingsdagen? Hur får du dem att ställa upp som volontärer för ditt lopp?

I det här inlägget kommer vi att utforska tre viktiga källor till volontärer. Dessa är: studenter, unga människor som söker arbetslivserfarenhet och personer som brinner för den specifika sport som loppet går ut på. Vi kommer också att diskutera olika incitament som kan locka och motivera volontärer att delta i ditt lopp. 

1. Studenter 

Gymnasieskolor och universitet är livliga knutpunkter för unga och energiska individer, vilket gör dem till en idealisk källa för volontärer till loppevenemang. Ta kontakt med studentorganisationer, sportklubbar eller karriärcenter. Att dela ut flygblad på anslagstavlor på campus och anordna informationssessioner kan bidra till att öka medvetenheten om ditt lopp. Det kommer att locka studenter som är angelägna om att bidra. Betona möjligheten till personlig utveckling, nätverkande och att visa upp sitt engagemang i samhället. Nämn också det faktum att de kommer att utöka sin sociala krets! Volontärarbete är ett utmärkt sätt att få nya vänner.

2. Unga som söker arbetslivserfarenhet

Många unga personer söker aktivt efter arbetslivserfarenhet för att förbättra sitt CV och utveckla sina färdigheter. Utnyttja denna motivation genom att erbjuda volontäruppdrag som ligger i linje med deras intressen, t.ex. hantering av sociala medier. Roller som dessa gynnar inte bara ditt tävlingsevenemang utan ger också volontärerna värdefull praktisk erfarenhet. Det gör det möjligt för dem att bygga en solid grund för framtida karriärsträvanden. Lyft fram möjligheten att bygga upp och utöka sina professionella nätverk.

3. Passionerade sportentusiaster

Personer som brinner för den specifika sport som ditt loppevenemang riktar sig till kan vara en värdefull resurs. Ta hjälp av lokala sportklubbar och online-communities som är dedikerade till sporten för att hitta personer som är villiga att bidra med sin tid och expertis. Genom att arbeta med personer som delar en kärlek till sporten ser du till att de verkligen är engagerade i att evenemanget ska bli framgångsrikt. Denna passion kommer att översättas till entusiasm och engagemang på loppdagen.

Incitament för att locka volontärer

För att göra volontärarbetet mer lockande kan du överväga att erbjuda incitament till dina engagerade volontärer. Några möjliga incitament är sponsrade föremål. Till exempel tävlingsspecifika t-shirts eller skor. Du kan också ge dem gratis deltagande i själva loppet nästa år. Ett annat incitament kan vara att ge dem ett certifikat som de kan använda som referens. Betona möjligheten att få värdefull arbetslivserfarenhet och något att lägga till i sina meritförteckningar. Gör det också tydligt hur ditt evenemang är en chans att göra en positiv inverkan på samhället. Vill du ha fler tips om incitament? Läs vår artikel om fler sätt att rekrytera volontärer.

Sammanfattningvis

Det kan vara svårt att hitta volontärer som kan hjälpa till under loppdagen! Genom att rikta in dig på studenter, unga personer som söker arbetslivserfarenhet och passionerade sportentusiaster kan du bygga upp ett mångsidigt och engagerat volontärteam. Incitament som gratis sportskor, gratis tävlingsdeltagande och dokumenterad arbetslivserfarenhet hjälper dig att få det team du behöver. Kom ihåg att volontärer är ryggraden i alla framgångsrika evenemang, och du måste se till att du har en bra grupp av volontärer som hjälper dig.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp? För fler tips prenumerera på vårt nyhetsbrev!