Verdensmesteren Desirée Anderssons topp-5-løp i Swimrun

Vi har snakket med Desirée Andersson, også kjent som dronningen av Swimrun, om hvilke Swimrun-løp hun liker best og hvorfor de er så bra. Hvis du ikke visste det, har Desirée Andersson en dobbel ÖTLLÖ-verdensmestertittel, i 2019 sammen med Fanny Kuhn i dameklassen og nå sist i mixed-klassen sammen med Victor Dahl. I 2021 slo hun også bane- og verdensrekorden! Hun er en utmerket svømmer utdannet i Polisen Swim Club i Stockholm, en rask løper og viktigst av alt for Swimrun; hun kan kunsten å gjøre raske overganger. 

Hvis du i det hele tatt skulle tro at det er noe juks involvert i suksessen hennes, må du tro om igjen. Desirée vet nemlig å følge reglene - når hun ikke er i bassenget, havet eller på fjellstiene, jobber hun som advokat ved en domstol i Sverige. 

Les videre for å finne ut hvilke Swimrun-løp som er på Desirées toppliste!

1. Ångaloppet

Ångaloppet var min aller første opplevelse av Swimrun i 2014, og derfor har det en spesiell plass i hjertet mitt. Løpsarenaen ligger like i nærheten av familiens sommersted og mitt favorittsted i skjærgården. Løpet har en fantastisk atmosfære, ettersom det er et veldig familieorientert arrangement. Jeg elsker også at dette løpet har så mange overganger - opp og ned hele tiden, med mange korte svømmeturer, noe som gjør det raskt og spennende. 

2. ÖtillÖ Engadin

ÖTILLÖ Engadin Jeg elsker på grunn av det vakre miljøet: kuer og blomster i fjellsidene, utrolig vakker utsikt som du faktisk har tid til å oppleve (i de langsomme motbakkene!) og virkelig setter pris på under løpet. Det er også veldig kult at vannet i innsjøene er så klart og rent at du kan drikke det! Til tross for den utrolige utsikten og blikket opp mot fjelltoppene, er løpet også brutalt. Med over 2000 høydemeter som skal forseres, og i tillegg med start fra en allerede høy høyde, er det et svært utfordrende løp.

3. ÖtillÖ Catalina

Dette US Swimrun arrangert av ÖTILLÖ i Catalina utenfor Los Angeles i California utenfor Los Angeles, California, er et av de mest unike løpene jeg har deltatt i. Fargene i naturen på denne øya er utrolig vakre. Jeg husker at jeg kom opp på fjellryggen og så den fantastiske utsikten og havet på begge sider - en fantastisk følelse og et sterkt minne. Svømmeturene rundt Catalina er også unike - det er så klart, og jeg husker de oransje fiskene vi så overalt. Hele opplevelsen rundt konkurransen, og det å komme til et sted jeg aldri ville ha sett ellers, er bare så verdt den lange reisen fra Sverige! 

4. Swimrun La Réunion

Swimrun La Réunion er et løp som arrangeres på en øy i Det indiske hav. Det er en vulkansk øy med regnskog og korallrev. Siwmrun er liten, men utrolig vakker - du løper gjennom vakre strender og hele turen føltes så eksotisk. Det var fantastisk klart vann å svømme i, det var nesten som å løpe i et akvarium! For oss nordboere var det en skikkelig utfordring å tåle varmen! Det var definitivt ikke nødvendig med våtdrakt med nesten 30 grader i både vann og luft!

5. Swimrun Costa Brava

Swimrun Costa Brava i Catalonia, Spania, var det første lange svømmeløpet (maratondistanse) jeg gjennomførte (2016). Dette stedet har en veldig vakker klippekyst, og løpet er unikt ettersom du løper fra A til B langs kysten. fra A til B langs kysten. Det er ganske kult hvordan de legger opp løpet - de planlegger starttidene for halvdistansen (som jeg også har løpt) og sprinten, slik at alle kommer i mål i Platja D'Aro samtidig. Så etter hvert begynner du å se lagene fra de andre distansene i løypa!

Hvis du melder deg på et av disse løpene, hold utkikk (mest sannsynlig foran deg) etter Desirée! Hvis du ønsker mer inspirasjon, kan du finne kommende Swimrun-løp på RaceID.com og i RaceID-appen (nå også tilgjengelig på Android!).

Foto: Catarina Axelsson Catarina Axelsson