Guide för att arrangera ett lopp med låg risk: 5 enkla steg

Racers i en start

Är du nyfiken på att starta ditt eget lopp? Som med alla företag eller evenemang kan det vara svårt att ta sig över det första hindret och faktiskt komma igång - särskilt om du har en obefintlig eller begränsad budget. Men goda nyheter för dig! Med rätt tillvägagångssätt kan det göras med minimal risk och nästan ingen kapitalinvestering. 

I den här guiden tar vi dig igenom fem enkla steg som hjälper dig att arrangera ett litet, men minnesvärt lopp som inte bara är roligt utan också har låg risk. Gör dig redo att skapa ditt första evenemang!

Steg 1: Skapa ett roligt loppkoncept och välj din distans

Det första steget för att starta ett motionslopp är att brainstorma och skapa ett unikt tävlingskoncept och även välja en plats. Tänk på faktorer som terräng, landskap och teman som gör att ditt evenemang sticker ut. När du har bestämt dig för ett koncept väljer du en lämplig distans för ditt lopp. Oavsett om det är 5 km, 10 km eller längre, se till att det är hanterbart för dig och några volontärer att övervaka och markera. Det är oftast lättare att börja med en kortare distans, som 5 eller 10 km löpning (banan du behöver markera är kortare och det är oftast lättare att få godkännanden). Om du väljer ett lopp i terräng, ett trailrace, kommer det förmodligen att vara lättare att hantera för dig eftersom tempot kommer att vara långsammare. 

En annan viktig del av steg ett är att kontrollera om du behöver några tillstånd eller godkännanden för att arrangera din tävling. Läs den här praktiska guiden för att ta reda på det. Ibland kan du behöva betala en avgift men det är vanligtvis inte ett oäverkomligt belopp.

Steg 2: Öppna anmälan och kommunicera väl

När du har definierat ditt lopp är det dags att öppnaanmälningen. Använd onlineplattformar och sociala medier för att sprida ordet. Välj en attraktiv och användarvänlig registreringsplattform för att uppmuntra tidiga anmälningar. Kommunicera tydligt all viktig information, inklusive detaljer om loppet, registreringsavgifter och eventuella förmåner som deltagarna kan förvänta sig. En smidig anmälningsprocess kommer att ge en positiv känsla för ditt evenemang och göra det administrativa arbetet enklare och snabbare för dig. 

Steg 3: Rekrytera familj och vänner som kan hjälpa dig under loppdagen

Att få frivilliga att hjälpa till ett uthållighetslopp kan vara en monumental uppgift, så försök att ta hjälp av familj och vänner. Att ha ett pålitligt team kommer att hjälpa till med olika aspekter som registrering, banhantering och deltagarvägledning på loppdagen. Deras hjälp säkerställer en smidigare verksamhet och minskar risken för oförutsedda utmaningar. Du behöver minst 1 eller 2 personer som tidtagare och förmodligen ytterligare en person som kan hjälpa till med check-in och iordningställande av start- och målområdet. 

Steg 4: Ladda ner RaceID Timing och öva tidtagning

Exakt tidtagning är avgörande för alla uthållighetslopp. Ladda ner RaceIDsTidtagningsapp- ett användarvänligt verktyg som är utformat för att göra tidtagningen enkel och billig. Genom att använda tidtagningsappen sparar du tusentals kronor på att slippa köpa eller hyra utrustning för chiptidtagning. Öva på att använda appen för att bekanta dig med dess funktioner och säkerställa precision under evenemanget. Tillförlitlig tidtagning bidrar till en professionell tävlingsatmosfär och förbättrar den totala upplevelsen för deltagarna. Med den här appen får du också automatiska liveresultat online - en sak mindre att oroa sig för.

App-prenumerationen kostar bara 1990 kr för ett helt år, och det är den enda stora summan du behöver betala för loppet om du lägger upp det på det här sättet. 

Steg 5: Gör din loppdag fantastisk

På loppdagen kan du fokusera på att skapa en positiv och trevlig upplevelse för deltagarna. Med RaceID Timing kan du effektivt hantera start- och måltider och tillhandahålla snabba och exakta resultat. Resultaten kommer att vara tillgängliga omedelbart. Se till att du delar dem, via sociala medier eller på evenemangsplatsen, för att skapa entusiasm bland deltagarna. En väl genomförd tävlingsdag garanterar en minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

Sammanfattning av kostnader för ett enkelt lopp:

Tillstånd: 500-1000 kr
App för tidtagning: 1990 kr

Registrering och betalning: €0 (inkludera i din registreringsavgift)
Valfritt: medaljer, t-shirts, mat (50-100 kr per deltagare)

Låt oss säga att du kan få 100 deltagare och att du sätter en mycket överkomlig anmälningsavgiftsavgift på 220 kr eftersom de inte kommer att få några medaljer eller tröjor. 

Du kommer att tjäna: 21 990 kr
Minus dina kostnader: 19 010 kr

Med andra ord skulle du bara behöva få 14 deltagare för att få detta åtagande att gå ihop. Jag är säker på att du skulle kunna göra det! 

Det kan verka svårt att starta ett nytt uthållighetslopp vid första anblicken, men genom att följa dessa fem enkla steg kan du minimera riskerna och skapa ett minnesvärt evenemang som kommer att göra flera människor glada och uppmuntra dem att träna och bli friskare. 

Från konceptualisering av loppet till teknik som RaceID Timing, noggrann planering och genomförande kommer att bidra till en framgångsrik och trevlig upplevelse för dig, din familj / vänner och dina deltagare. 

Gör dig redo att starta ditt första lopp!