5 Fördelar med att använda en tidtagningsapp för ditt lopp

Foto av människor som springer i snön, med en kvinna som registrerar tider

Tidtagningsappar är digitaliserade versioner av manuell tidtagning. De är utmärkta för små till medelstora lopp och kan faktiskt ta emot upp till 1000 deltagare beroende på sporttyp.  

Så här fungerar det: Du har din praktiska startlista direkt i appen, och du kan smidigt hantera deltagarna när de tar sig till startlinjen, checka in dem och till och med markera DNS om det behövs.

På RaceID har vi haft en tidtagningsapp för lopparrangörer i flera år redan. Och om några veckor släpper vi en ännu bättre app! 

I den här artikeln utforskar vi de viktigaste anledningarna till varför du bör överväga att använda en tidtagningsapp för att ta tid på dina deltagare. 

1. Enkel att använda

Tidtagningsappar är mycket nybörjarvänliga! Du behöver ingen specifik träning eller avancerad teknisk support med tidtagningsappar. De är okomplicerade och enkla både för dig som lopparrangör och för ditt team av volontärer.  

2. Noggrann

Jämfört med manuell tidtagning ger tidtagningsappar en hög grad av noggrannhet eftersom det alltid finns en backup på plats. Med en tidtagningsapp kan du upptäcka och korrigera eventuella fel direkt. RaceID-appen har till exempel smarta inbyggda funktioner som gör det enkelt att byta tider och hantera loppdeltagare, vilket minskar risken för felaktig tidtagning.

3. Ger Live-resultat

Loppdeltagare vill veta sin placering och hur snabbt de genomförde loppet. Med en tidtagningsapp kan de få sin tid direkt när de passerar mållinjen. De behöver inte vänta på att resultaten ska uppdateras! Med RaceID kan de se sina resultat direkt i RaceID:s deltagarapp. Så live-resultat publiceras direkt! 

4. Miljövänlig

Elavfall är ett viktigt ämne just nu. Om du tänker efter är alternativet - RFID-chips för engångsbruk - inte det bästa för ett litet till medelstort lopp som kan göra bättre ifrån sig med en tidtagningsapp istället. Om du redan äger smartphones och surfplattor har du redan den teknik du behöver eftersom du bara behöver installera en tidtagningsapp. Det är bättre att använda det du redan har. Här är fler sätt att minska ditt koldioxidavtryck som tävlingsarrangör.

5. Minskar dina kostnader

Kanske en av de starkaste punkterna till varför du bör överväga en tidtagningsapp istället för till exempel chiptidtagning. Med tidtagningsappar behöver du ingen dyr utrustning, endast din smartphone, så dina totala kostnader minskar dramatiskt. Med tidtagningsappar behöver du inga avancerade prylar. Din pålitliga mobiltelefon är din bästa vän för tidtagning och det är allt du behöver.

Sammanfattningsvis

Tidtagningsappar är ett kostnadseffektivt, precist och miljövänligt alternativ till dyrare tidtagningschips och mindre exakt manuell tidtagning för lopp. Med sin användarvänlighet, felkorrigering och snabba resultattillgänglighet ger de en smidig och effektiv upplevelse för både arrangörer och deltagare. Detta eliminerar behovet av dyr utrustning och teknisk komplexitet. Så överväg tidtagningsappar för ditt nästa loppevenemang!

Kolla in vår app för tidtagning!