Gjennomgang av selskaper som tilbyr brikketidtaking for langdistanseløp

Tidtaking er en spesialisert bransje som er avgjørende for at et løp skal bli vellykket. Men hvordan skal du som løpsarrangør vite hvordan du skal velge mellom dem alle? Vi har laget en praktisk nedlastning som hjelper deg med å sammenligne alle alternativene dine (hovedsakelig fokusert på britiske leverandører, men mange internasjonale selskaper er tilgjengelige for de fleste land).

Tabell over leverandører av chiptidtaking

Last ned Sammenligning av Chip Timing-selskaper


Les videre for å få en mer detaljert presentasjon av hvert enkelt selskap og hva de kan tilby deg. Hvis du vil ha et dypdykk i tekniske detaljer og terminologi for chiptiming, dette innlegget forklarer hvordan det hele fungerer. 

A-Å over maskinvare- og programvareselskaper innen chiptiming

Nedenfor (og i regnearket som kan lastes ned) har vi forsøkt å lage en omfattende liste over tidtakerselskaper som betjener det britiske markedet. Mange av dem er selvsagt internasjonale. Merk: Selskaper som tilbyr tidtakingstjenester (men som bruker andres maskinvare og programvare, dvs. tredjeparter og konsulenter) er er ikke oppført her - bare selskaper som tilbyr en unik tjeneste eller produkt er oppført. Hvis du eier et selskap som tilbyr maskinvare/programvare for tidtaking og som ikke er med på listen - gi oss beskjed.

Aktivt nettverk (IPICO)

Nettsted: https://www.activenetwork.com/more-solutions/ipico

Det texanske selskapets tidtakingssystemer brukes av over 13 millioner løpsdeltakere hvert år. IPICOs maskinvare omfatter blant annet tidtakingsmatter (RFID- og UHF-støttet overføring), aktive brikker og passive brikkesedler. Active har et 3-trinns system med funksjoner som løpsarrangøren kan abonnere på. Maskinvare kan kjøpes (eller leies?), og det finnes også integrasjoner for enkelte andre systemer. Det finnes både en deltaker-app og en arrangør-app, med mange funksjoner, avhengig av valgt abonnementsplan. 

Agee

Nettsted: http://www.ageeracetiming.com/

Agee Timing leverer både maskinvare og programvare. Et USA-basert tidtakingsselskap skapt av løpere for løpere (ifølge nettstedet). Et produkt til en konkurransedyktig pris. RFID-systemene integreres med gjenbrukbare aktive brikker, og programvaren kan håndtere automatiske bilder, video, fotobokser og resultatkiosk. Brukes vanligvis sammen med registreringsplattformene RunSignUp eller RaceRoster.

ChronoTrack

Nettsted: https://chronotrack.com/

Chrono Track er et stort amerikansk selskap som er svært populært i maratonløp og større massemønstringer. Bruker det passive systemet B-tag, som kan festes på baksiden av startnummeret, eller den større Tri-Tag (en aktiv brikke). Begge er berøringsfrie systemer som arbeider med RFID-sensing.

EMIT

Nettsted: https://emit.no/

Emit er et norsk selskap som er mest kjent innen orientering og langrenn. Tidtakingsbrikkene leveres som plastbrikker eller emiTags. De kan inneholde mellom 20-50 sjekkpunkter. Deltakerne må manuelt "stemple" hvert sjekkpunkt med bricc'ene, mens emiTag er "berøringsfri". Tidtakingsbrikkene "leses av" manuelt (tidene lastes ned og deretter opp) etter løpet. Klubber og foreninger kjøper ofte sitt eget utstyr, men orienteringsløpere kjøper ofte sin egen Emit. Det er imidlertid også mulig å leie alt nødvendig utstyr (gjennom utvalgte partnere).

Freelap

Nettsted: https://www.freelap.com/

Freelap er et sveitsisk selskap som produserer lett og brukervennlig maskinvare for chip-tidtaking av trening i ulike idretter. Mulighet for chiptider og sjekkpunkter - automatisk overført etter målgang via Bluetooth til MyLaps-appen. Kan muligens brukes i mindre arrangementer, men egner seg ikke for massedeltakelse.

GeoTracks

Nettsted: https://geotrackslive.com/

GeoTracks er et britisk GPS-sporingsselskap som tilbyr svært kostnadseffektiv utleie av enheter. Live Tracking og til og med Live Results er en del av pakken - med grunnleggende apper for deltakere og tilskuere som kan lastes ned. De tilbyr også svært generøs 24 timers support under bruken av sporingsenhetene til arrangementet ditt. Maskinvaren er imidlertid litt klumpete.

ID Chronos

Nettsted: https://www.idchronos.it/en

ID Chronos er en italiensk produsent av maskinvare (dekodere, matter, antenner og brikker) og har også Race Manager-programvare. Designet for å fungere i mange idretter, og spesielt for massedeltakelse og fjerntliggende utemiljøer. Kontakt oss på nettstedet for priser.

Jaguar (Innovative Timing Systems)

Nettsted: https://www.innovativetimingsystems.com/

Jaguar er en del av Innovative Timing Systems, som er et amerikansk selskap som produserer egen maskinvare og programvare for brikketidtaking. Apper er også tilgjengelige, slik at tilskuere kan følge med på live-resultater. Kan skryte av 100 % avlesningsnøyaktighet med sine brikker! Et lite utvalg av produkter som passer til ulike typer løp.

Mobii Timing

Nettsted: http://timing.mobii.com/

Mobii Timing er et sørafrikansk selskap som produserer tre typer maskinvare: aktiv, NFC og passiv UHF. Alle med varierende (men transparente) kostnader knyttet til hvert oppsett. Prisene er oppgitt på nettstedet. Både brikker, dekodere og transceivere kan kjøpes, og det finnes til og med et startkit for klubber som kan tilpasses. Det finnes også programvare og apper fra Mobii for å administrere resultater, starttider osv.

Mine runder (FRS-tidtaking)

Nettsted: https://www.mylaps.com/

My Laps produserer og distribuerer maskinvare for brikketidtaking og har tilhørende programvare. Brukes til mange forskjellige typer arrangementer og har tidligere blitt brukt til Giro de Italia, Ironman og andre slike løp, ifølge nettstedet. De brukes først og fremst til motorløp. Uklare priser - krever kontakt for tilbud.

Åpen sporing

Nettsted: https://www.opentracking.co.uk/

Open Tracking er en britisk tjeneste for utleie av GPS-sporing til arrangementer og enkeltpersoner. Kan også administrere RFID-tidtaking og live-resultater, samt foto og video fra målstreken mot ekstra kostnad. 4 prisnivåer å velge mellom og en svært informativ og oversiktlig nettside. Prisene starter fra 5 pund per deltaker. 

Poengberegning på løpsdagen (løpsleder, RD-Go)

Nettsted: https://info.runsignup.com/

Programvaren RunSignUp, som er en del av RunSignUp, skal erstatte Race Director. RaceJoy kommer i tillegg med GPS-sporingsfunksjonalitet. Prisene er basert på en årlig abonnementsmodell som varierer avhengig av antall deltakere og om du bruker RunSignUp som registreringsplattform. RaceJoy (inkl. GPS) som et ekstra tillegg. Fungerer med de fleste brikkene for tidtaking.

RaceMap

Nettsted: https://racemap.com/

RaceMap er en Live GPS-sporingsprogramvare som også har API-funksjonalitet (Application Programming Interface). En gratis prøveversjon er tilgjengelig, i tillegg til en billig abonnementsmodell. Brukerne kan bygge den funksjonaliteten de ønsker. Resultater og splitt kan utledes fra GPS-sporingen (merk at nøyaktigheten er lav sammenlignet med chip-tidtaking), men det er åpenbare begrensninger ved massedeltakelse og løp med tett målgang. LiveGPS-maskinvaren er generelt dyr i innkjøp. Kontakt oss for prisinformasjon.

Løpspartner

Nettsted: https://sites.google.com/rogueruns.com/racepartner/

Race Partner er en tidtakingsprogramvare som integreres med ID Chronos-maskinvaren. Begrenset funksjonalitet bortsett fra visning av resultater. Ganske billig årslisens, men vanskelig å bruke.

RaceResult

Nettsted: https://www.raceresult.com/en-us/home/index.php

Race Result er et internasjonalt selskap med utgangspunkt i Tyskland, som produserer RFID-matter, dekodere/transceivere, startnummer (med passive brikker) og programvaren Race Results - og som også tilbyr en registreringstjeneste som tilvalg. I 2022 ble det lansert en arrangørapp der du kan følge med på all RaceResult-maskinvaren og administrere systemene dine.

RaceTec 

Nettsted: https://racetectiming.com

RaceTec er en australsk programvare som er utviklet med tanke på fleksibilitet og funksjonalitet for tidtaking og poengberegning av alle typer løp. Grensesnitt mot de fleste vanlige maskinvarer. I den dyre enden av abonnementsbasert programvare (årlig lisens). App-funksjonalitet i både iOS og Android. Brukergrensesnittet på nettet er veldig retro... nok et eksempel på 90-tallsnostalgi.

RaceTekLive

Nettsted: https://www.racetek-live.co.uk/website/public_results/

Billige NFC-tidtakingsbånd kan kjøpes for grunnleggende chip-tidtaking. Systemet kan også leies gjennom registreringsplattformen Fabian4 til en rabatt per deltaker. 

RaceTracker

Nettsted: https://racetracker.no

RaceTracker er et norskbasert selskap som tilbyr tidtaking og GPS-sporing av løp. De tilbyr tidtaking for idretter som løping, sykling, langrenn og mer. Deres avanserte funksjoner gjør det mulig å spore løp på avstand med deres lette GPS-trackere. De har lave avgifter og ingen etableringsgebyr. 

Resultater Base

Nettsted: https://resultsbase.net/

Results Base er et lite britisk selskap som leverer tidtakingsutstyr (tredjepart), men som også har utviklet en tidtakingsapp (kalt LiveTiming). De har også en registreringsplattform og kan arrangere virtuelle arrangementer. Prisene er uklare - ta kontakt for mer informasjon.

RM Timing (US Sports Timing)

Nettsted: https://www.ussportstiming.com/

RM Timing er en programvare som kan integreres med de fleste tidtakingsutstyr og registreringsplattformer for å levere resultatlister og andre funksjoner. Ganske dyr grunnpris for et årsabonnement, med tilleggsfunksjoner som koster ekstra. US Timing har omfattende maskinvare og nettbutikk med oversiktlige priser (uvanlig i denne bransjen). Selger for det meste Trident-utstyr og litt Active også.

Poengsum for løp

Nettsted: https://runscore.com/

Tidtakingsprogramvare for løping og triatlon. Oppkjøpt av RaceRoster (en registreringsplattform, nå eid av Asics) i 2019. Tilbyr en gratis 30-dagers prøveversjon av programvaren som kan lastes ned. Kan integreres med mange tidtakingssystemer eller strekkodeskannere, men produserer ikke maskinvare. Mulighet for manuell registrering og CSV-opplasting. Mulig å synkronisere resultater og Youtube-videoer fra målgang. Ser ut til å være designet for entusiaster av "old school" UX.

Sport Ident

Nettsted: https://www.sportident.se/

Sport Ident er et tysk selskap som er mest kjent innen orientering og fjellmaraton. Tidtakingsbrikkene leveres som små SI-kort eller pinner i plast. De kan inneholde mellom 20-50 sjekkpunkter. Løperne må "stemple" hvert sjekkpunkt manuelt (gjennom et hull i en liten boks), men det finnes også "berøringsfrie" SI-Air. Tidtakingsbrikkene "leses av" manuelt (tidene lastes ned og deretter opp) etter løpet. Klubber og foreninger kjøper ofte sitt eget utstyr, og orienteringsløpere kjøper sitt eget SI-kort, men det er også mulig å leie alt som trengs. SportIdent har en registreringsplattform som heter SI Entries.

Timingsense

Nettsted: https://timingsense.com

Timingsense har en fullt utviklet pakke for tidtaking. Aktive tidtakingsbrikker, vanntette og oppladbare, samt engangsbrikker og apper som hjelper deg med tidtaking og resultater på løpsdagen. Et åpent system som kan snakke med flere andre. Har også programvaren (kalt Caperinco). De har også utviklet håndholdte startnummer-/brikkelesere som er designet for bruk i fjellmiljøer. De brukes mest i spansktalende områder.

Trident

Nettsted: https://www.tridentrfid.com

Trident er et australsk maskinvareselskap som produserer utstyr for dobbeltfrekvens (DF) og ultrahøyfrekvens (UHF) samt hybridutstyr. Mottakere, dekodere, antenner og aktive og passive brikker/tagger er tilgjengelig. Prisene er uklare - kontakt oss for tilbud.

Webscorer

Nettsted: https://www.webscorer.com/

Webscorer er først og fremst en registreringsplattform, men tilbyr arrangører en abonnementsbasert (ganske billig) tidtakingsapp som en del av Pro-pakken. Appen brukes for det meste som manuell tidtaking, men har blitt oppgradert og kan motta data fra antenner/mottakere i RFID-systemer.

Hvis du har kommet så langt, bra gjort! Vi er glade for å høre fra tidsnørder som oss selv. ta kontakt med oss hvis du har noen tanker eller tilbakemeldinger!

Fant du denne artikkelen nyttig? Hvis du vil ha flere tips kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt! PS. Visste du at du kan bruke RaceID Registration med alle leverandører av tidtakingstjenester? Ta en titt på alle tjenestene våre.