Internationella Chiptidtagningsleverantörer för Motionslopp

Tidtagning av evenemang är en specialiserad bransch och är avgörande för att ett lopp ska lyckas. Men hur ska du som tävling arrangör veta hur du ska välja mellan dem alla? Vi har skapat en praktisk nedladdning som hjälper dig att jämföra alla dina alternativ (främst inriktad på brittiska leverantörer, men många är internationella företag tillgängliga för de flesta länder).

Tabell över leverantörer av chip timing

Ladda ner Jämförelse av Chip Timing-företag


Fortsätt läsa för att få en mer detaljerad presentation av varje företag och vad de kan erbjuda dig. Om du vill ha en djupdykning i teknikaliteter och terminologi för chip timing, detta inlägg förklarar hur allt fungerar. 

A-Z över företag som tillverkar hård- och mjukvara för Chip Timing

Vi har försökt att göra en omfattande lista över timingföretag som betjänar den brittiska marknaden nedan (och även i det nedladdningsbara kalkylbladet). Observera: företag som tillhandahåller tidtagningstjänster (men som använder sig av andras hård- och mjukvara, dvs. tredje part och konsulter) är inte här. - endast företag som tillhandahåller en unik tjänst eller produkt är listade. Om du äger ett företag som tillverkar hårdvara eller programvara för tidtagning som saknas - Låt oss veta.

Active

De texanska företagens tidtagningssystem används av över 13 miljoner tävlingsdeltagare varje år. IPICO:s hårdvara omfattar tidtagningsmattor (med stöd för RFID- och UHF-överföring), aktiva chip och passiva chipbrickor. Active har ett system med funktioner i tre nivåer som arrangör kan prenumerera på. Hårdvaran kan köpas (eller hyras?) och det finns integrationer för vissa andra system också. Det finns både en deltagarapp och en arrangör -app, med många funktioner, beroende på vald prenumerationsplan. Active har också en registreringsplattform.

Agee

Agee Timing tillhandahåller både hårdvara och mjukvara. Ett amerikanskt tidtagningsföretag som skapats av löpare för löpare (enligt webbplatsen). En produkt till konkurrenskraftigt pris. RFID-system integreras med återanvändbara aktiva taggar och programvaran kan hantera automatiska lopp linjefoton, video, fotobås och resultatkiosker. Används vanligtvis tillsammans med registreringsplattformarna RunSignUp eller RaceRoster.

ChronoTrack

Stort amerikanskt företag som är mycket populärt i maratonlopp och större evenemang för massdeltagande. Använder det passiva systemet B-tag, som kan fästas på baksidan av en nummerlapp, eller det större Tri-Tag (ett aktivt chip). Båda är beröringsfria system som arbetar med RFID-avkänning.

EMIT

Emit är ett norskt företag som är mest känt inom orientering och längdskidåkning. Tidtagningschipen finns i form av plastbrickor eller emiTags. De kan innehålla mellan 20-50 kontrollpunkter. De tävlande måste manuellt "stämpla" varje kontrollpunkt med bricc:s, men emiTag är "beröringsfri". Tidtagningschipen läses av manuellt (tiderna laddas ner och laddas sedan upp) i slutet av lopp. Klubbar och föreningar köper ofta sin egen utrustning, men orienterare köper ofta sin egen Emit. Det är dock också möjligt att hyra all nödvändig utrustning (genom utvalda partner).

Freelap

Freelap är ett schweiziskt företag som tillverkar lättviktig och lätthanterlig hårdvara för chip-timering av träning inom olika sporter. Chiptider och checkpoints möjliga - överförs automatiskt efter målgång via Bluetooth till appen MyLaps. Skulle kunna användas i små evenemang, men är inte lämpligt för massdeltagande.

GeoTracks

GeoTracks är ett brittiskt företag som hyr ut GPS-spårning. De kan skryta med mycket kostnadseffektiv uthyrning av enheter. Live Tracking och till och med Live Results ingår i paketet - med grundläggande appar för deltagare och åskådare som kan laddas ner. Vi erbjuder också en mycket generös 24-timmars support under användningen av spårningsenheterna för ditt evenemang. Hårdvaran är lite skrymmande.

ID Chronos

ID Chronos är en italiensk tillverkare av hårdvara (avkodare, mattor, antenner och chips) och har även programvaran lopp Manager. Den är utformad för att fungera inom många idrotter, och i synnerhet för massdeltagande och avlägsna utomhusmiljöer. Kontakta oss för prisuppgifter.

Jaguar 

Jaguar är en del av Innovative Timing Systems, ett amerikanskt företag som tillverkar hårdvara och mjukvara för chip timing. Det finns också appar som gör det möjligt för åskådare att spåra resultaten live. Skryter med 100 % avläsningsnoggrannhet med sina chip! Ett litet utbud av produkter som passar olika typer av lopp.

Mobii Timing

Mobii Timing är ett sydafrikanskt företag som tillverkar tre typer av hårdvara: aktiv, NFC och passiv UHF. Alla med varierande (men transparenta) kostnader förknippade med varje uppsättning. Priserna anges på webbplatsen. Chips, avkodare och transceivrar kan alla köpas och det finns även ett anpassningsbart startkit för klubbar. Det finns också Mobii-mjukvara och appar för att hantera resultat och starttider osv.

My Laps (FRS Timing)

My Laps tillverkar och distribuerar hårdvara för chip timing och har programvara som matchar den. Används för många olika typer av evenemang och har tidigare använts för Giro de Italia, Ironman och andra sådana lopp enligt webbplatsen. Oklar prissättning - kräver kontakt för offert.

Open Tracking

Open Tracking är en brittisk GPS-spårningstjänst för evenemang och privatpersoner. Vi kan också hantera RFID-tidtagning och live-resultat, samt foto och video vid målgången för en extra kostnad. Fyra prisnivåer att välja mellan och en mycket informativ och öppen webbplats.

Race Day Scoring

Programvaran lopp Day Scoring, som är en del av RunSignUp, ersätter lopp Director. RaceJoy kompletterar detta med GPS-spårningsfunktionalitet. Prissättningen bygger på en årlig prenumerationsmodell, som varierar beroende på antalet deltagare och om du använder RunSignUp som registreringsplattform. RaceJoy (inkl. GPS) som ett extra tillägg. Fungerar med de flesta hårdvaror för chiptidtagning.

RaceMap

RaceMap är en programvara för GPS-spårning i direktsändning som även har API-funktioner (Application Programming Interface). Det finns både en gratis version och en billig prenumerationsmodell. Gör det möjligt för användarna att bygga upp den funktionalitet de vill ha. Resultat och delningar kan härledas från GPS-spårningen (observera att noggrannheten är låg jämfört med chiptidtagning), men det finns uppenbara begränsningar vid massdeltagande och lopp med nära målgång. LiveGPS-hårdvara är i allmänhet dyrt att köpa. Kontakta oss för prisuppgifter.

lopp Master

lopp Master är en programvara för tidtagning från Sport Systems i Storbritannien. Den är utformad för att fungera bäst med IPICO:s tidtagningsutrustning, men den kan också importera tider från stoppklockor och streckkodsläsare. Annars är det en grundläggande programvara för att tillhandahålla resultat och prislistor. Kontakta oss för prisuppgifter.

lopp Partner

lopp Partner är en programvara för tidtagning som integreras med ID Chronos hårdvara. Begränsad funktionalitet förutom att visa resultat. Ganska billig årlig licens.

RaceResult

lopp Result är ett internationellt företag med ursprung i Tyskland som tillverkar RFID-mattor, avkodare/överföringsenheter, startnummer (med passiva chip) och programvaran lopp Results - och erbjuder även en registreringstjänst som tillval. Det finns en arrangörsapp där du kan kontrollera all din RaceResult-hårdvara och hantera dina system som släpptes 2022.

RaceTec

RaceTec är en australiensisk programvara som utvecklats för flexibilitet och funktionalitet för att ta tid och poäng för alla typer av olika lopp. Den har gränssnitt mot de flesta vanliga hårdvaror. I den dyra änden av prenumerationsbaserad programvara (årlig licens). App-funktionalitet i både iOS och Android. Webbgränssnittet på framsidan är mycket retro... ännu en för 90-talsnostalgiker.

RaceTekLive

Billiga NFC-tidtagningsband att köpa för grundläggande chiptidtagning. Systemet kan också hyras via registreringsplattformen Fabian4 för en rabatt per deltagare. 

RaceTracker

RaceTracker är ett norskbaserat företag för tidtagning och GPS-spårning av tävlingar. De tillhandahåller tidtagning för sporter som löpning, cykling, längdskidåkning med mera. Deras avancerade funktioner gör det möjligt att spåra distanserade tävlingar med deras lätta GPS-trackers. De har låga avgifter och ingen uppläggningsavgift. 

Result Base

Results Base är ett litet brittiskt företag som tillhandahåller hårdvara för tidtagning (tredje part) och som också har skapat en tidtagningsapp (kallad LiveTiming). De har också en registreringsplattform och kan vara värd för virtuella evenemang. Prissättningen är oklar - kontakta dem för mer information.

RM Timing (US Sports Timing)

RM Timing är en programvara som kan integreras med de flesta tidtagningsutrustning och registreringsplattformar för att tillhandahålla resultatlistor och andra funktioner. Den är ganska dyr som grundkostnad för en årlig prenumeration, med tilläggsfunktioner till en extra kostnad. US Timing har omfattande hårdvara och en webbshop med tydlig prissättning (ovanligt i denna bransch). Säljer främst Trident-utrustning och lite Active också.

Run Score

Programvara för tidtagning för löpning och triathlon, tydligen. Förvärvades av RaceRoster (en registreringsplattform som nu ägs av Asics) 2019. Erbjuder en gratis 30-dagars provperiod av sin nedladdningsbara programvara. Integrerar med många tidtagningssystem eller streckkodsläsare, men tillverkar ingen hårdvara. Manuell inmatning och CSV-uppladdningar är möjliga. Möjligt att synkronisera resultat och Youtube-videor från målgången. Verkar vara utformad för entusiaster av "old school" UX (sök efter några skärmdumpar och förbered dig på att bli förvånad om du inte vet vad vi menar...).

Sport Ident

Sport Ident är ett tyskt företag som är mest känt inom orientering och bergsmaraton. Tidtagningschipen kommer i form av små SI-kort eller pinnar i plast. De kan innehålla mellan 20-50 kontrollpunkter. De tävlande måste manuellt "stämpla" varje kontrollpunkt (genom ett hål i en liten låda), även om det också finns SI-Air utan beröring. Tidtagningschipen "läses" manuellt (tiderna laddas ner och laddas sedan upp) i slutet av lopp. Klubbar och föreningar köper ofta sin egen utrustning och orienterare köper sitt eget SI-kort, men det är också möjligt att hyra allt som behövs. SportIdent har en registreringsplattform som heter SI Entries.

Timingsense

Timingsense har ett fullt utvecklat paket för tidsbestämning. Aktiva tidtagningschips, vattentäta och uppladdningsbara, samt engångschips och appar som hjälper dig med tidtagning och resultat på tävlingsdagen. Ett öppet system som kan prata med flera andra. Har även programvaran (kallad Caperinco). De har också konstruerat handhållna bib/chip-skannrar som är utformade för användning i bergsmiljöer.

Trident

Trident är ett australiensiskt företag som tillverkar utrustning för dubbla frekvenser (DF), ultrahögfrekventa frekvenser (UHF) och hybridutrustning. Det finns mottagare, avkodare, antenner samt aktiva och passiva chip/taggar. Priserna är oklara - kontakta oss för offert.

Webscorer

Webscorer är i första hand en registreringsplattform, men erbjuder arrangörer en prenumerationsbaserad (ganska billig) tidtagningsapp som en del av sitt Pro-paket. Appen används främst som manuell tidtagning, men har uppgraderats och kan ta emot data från antenner/transceivrar i RFID-system.

Om du har kommit så här långt, bra jobbat! Vi älskar att höra från tidningsnördar som vi själva - ta kontakt med alla tankar och all feedback du kan ha!

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp? För fler tips prenumerera på vårt nyhetsbrev!