Internationella Chiptidtagningsleverantörer för Motionslopp

Tidtagning av evenemang är en specialiserad bransch och är avgörande för att ett lopp ska lyckas. Men hur ska du som tävling arrangör veta hur du ska välja mellan dem alla? Vi har skapat en praktisk nedladdning som hjälper dig att jämföra alla dina alternativ (främst inriktad på brittiska leverantörer, men många är internationella företag tillgängliga för de flesta länder).

Tabell över leverantörer av chip timing

Ladda ner Jämförelse av Chip Timing-företag


Fortsätt läsa för att få en mer detaljerad presentation av varje företag och vad de kan erbjuda dig. Om du vill ha en djupdykning i teknikaliteter och terminologi för chip timing, detta inlägg förklarar hur allt fungerar. 

A-Z över företag som tillverkar hård- och mjukvara för Chip Timing

Vi har försökt att göra en heltäckande lista över timingföretag som betjänar den brittiska marknaden nedan (och även i det nedladdningsbara kalkylbladet). Många är naturligtvis internationella. Observera: företag som tillhandahåller tidtagningstjänster (men som använder andra människors hård- och mjukvara, dvs. tredje part och konsulter inte listade här - endast företag som tillhandahåller en unik tjänst eller produkt listas. Om du äger ett hårdvaru- eller mjukvaruföretag för tidtagning som saknas - låt oss veta.

Active

Webbplats: https://www.activenetwork.com/more-solutions/ipico

De texanska företagens tidtagningssystem används av över 13 miljoner tävlingsdeltagare varje år. IPICO:s hårdvara omfattar: tidtagningsmattor (med stöd för RFID och UHF), aktiva chip och passiva chip för nummerlappar. Active har ett 3-stegs system med funktioner som tävlingsarrangören kan prenumerera på. Hårdvara kan köpas (eller hyras?) och integrationer finns för vissa andra system också. Det finns både en deltagarapp och en arrangörsapp, med många funktioner, beroende på vilken prenumerationsplan som valts. 

Agee

Webbplats: http://www.ageeracetiming.com/

Agee Timing tillhandahåller både hårdvara och mjukvara. Ett amerikanskt tidtagningsföretag som skapats av löpare för löpare (enligt webbplatsen). En produkt till konkurrenskraftigt pris. RFID-system integreras med återanvändbara aktiva taggar och programvaran kan hantera automatiska lopp linjefoton, video, fotobås och resultatkiosker. Används vanligtvis tillsammans med registreringsplattformarna RunSignUp eller RaceRoster.

ChronoTrack

Webbplats: https://chronotrack.com/

Chrono Track är ett stort amerikanskt företag som är mycket populärt i maratonlopp och större evenemang med massdeltagande. Använder det passiva B-tag-systemet, som kan fästas på baksidan av nummerlappen, eller det större Tri-Tag (ett aktivt chip). Båda är beröringsfria system som arbetar med RFID-avkänning.

EMIT

Webbplats: https://emit.no/

Emit är ett norskt företag som är mest känt inom orientering och längdskidåkning. Tidtagningschipen finns i form av plastbrickor eller emiTags. De kan innehålla mellan 20-50 kontrollpunkter. De tävlande måste manuellt "stämpla" varje kontrollpunkt med bricc:s, men emiTag är "beröringsfri". Tidtagningschipen läses av manuellt (tiderna laddas ner och laddas sedan upp) i slutet av lopp. Klubbar och föreningar köper ofta sin egen utrustning, men orienterare köper ofta sin egen Emit. Det är dock också möjligt att hyra all nödvändig utrustning (genom utvalda partner).

Freelap

Webbplats: https://www.freelap.com/

Freelap är ett schweiziskt företag som tillverkar lättviktig och lätthanterlig hårdvara för chip-timing av träning inom olika sporter. Chiptider och checkpoints möjliga - överförs automatiskt efter målgång via Bluetooth till MyLaps-appen. Kan eventuellt användas i mindre evenemang, men lämpar sig inte för massdeltagande.

GeoTracks

Webbplats: https://geotrackslive.com/

GeoTracks är ett brittiskt företag som hyr ut GPS-spårning och som erbjuder mycket kostnadseffektiv uthyrning av enheter. Live Tracking och till och med Live Results som en del av paketet - med grundläggande deltagar- och åskådarappar för nedladdning. Ger också mycket generös 24h support under användningen av trackers för ditt evenemang. Hårdvaran är dock lite skrymmande.

ID Chronos

Webbplats: https://www.idchronos.it/en

ID Chronos är en italiensk tillverkare av hårdvara (avkodare, mattor, antenner och chips) och har även programvara för Race Manager. Utformad för att fungera inom många sporter, och i synnerhet för massdeltagande och avlägsna utomhusmiljöer. Kontakta på webbplatsen för prisuppgifter.

Jaguar 

Webbplats: https://www.innovativetimingsystems.com/

Jaguar är en del av Innovative Timing Systems som är ett amerikanskt företag som tillverkar hård- och mjukvara för chiptidtagning. Det finns även appar som möjliggör "spårning" av live-resultat för åskådare. Skryter med 100% läsnoggrannhet med sina chip! Ett litet urval av produkter erbjuds för att passa olika typer av lopp.

Mobii Timing

Webbplats: http://timing.mobii.com/

Mobii Timing är ett sydafrikanskt företag som tillverkar tre typer av hårdvara: aktiv, NFC och passiv UHF. Alla med varierande (men transparenta) kostnader förknippade med varje uppsättning. Priserna anges på webbplatsen. Chips, avkodare och transceivrar kan alla köpas och det finns även ett anpassningsbart startkit för klubbar. Det finns också Mobii-mjukvara och appar för att hantera resultat och starttider osv.

My Laps (FRS Timing)

Webbplats: https://www.mylaps.com/

My Laps producerar och distribuerar hårdvara för chiptidtagning och har tillhörande mjukvara. Används för många olika typer av evenemang och har tidigare använts för Giro de Italia, Ironman och andra liknande lopp enligt webbplatsen. De används främst för motortävlingar. Oklar prissättning - kräver kontakt för offert.

Open Tracking

Webbplats: https://www.opentracking.co.uk/

Open Tracking är ett brittiskt företag som hyr ut GPS-spårning för evenemang och privatpersoner. Kan också hantera RFID-tidtagning och live-resultat, plus målfoto och video för extra tilläggskostnad. 4 prissättningsnivåer att välja mellan och en mycket informativ och transparent webbplats. Priserna börjar från 5 pund per deltagare. 

Race Day Scoring

Webbplats: https://info.runsignup.com/

Programvaran lopp Day Scoring, som är en del av RunSignUp, ersätter lopp Director. RaceJoy kompletterar detta med GPS-spårningsfunktionalitet. Prissättningen bygger på en årlig prenumerationsmodell, som varierar beroende på antalet deltagare och om du använder RunSignUp som registreringsplattform. RaceJoy (inkl. GPS) som ett extra tillägg. Fungerar med de flesta hårdvaror för chiptidtagning.

RaceMap

Webbplats: https://racemap.com/

RaceMap är en programvara för GPS-spårning i direktsändning som även har API-funktioner (Application Programming Interface). Det finns både en gratis version och en billig prenumerationsmodell. Gör det möjligt för användarna att bygga upp den funktionalitet de vill ha. Resultat och delningar kan härledas från GPS-spårningen (observera att noggrannheten är låg jämfört med chiptidtagning), men det finns uppenbara begränsningar vid massdeltagande och lopp med nära målgång. LiveGPS-hårdvara är i allmänhet dyrt att köpa. Kontakta oss för prisuppgifter.

lopp Partner

Webbplats: https://sites.google.com/rogueruns.com/racepartner/

Race Partner är en tidtagningsprogramvara som integreras med ID Chronos hårdvara. Begränsad funktionalitet utöver att visa resultat. Ganska billig årslicens men svår att använda.

RaceResult

Webbplats: https://www.raceresult.com/en-us/home/index.php

lopp Result är ett internationellt företag med ursprung i Tyskland som tillverkar RFID-mattor, avkodare/överföringsenheter, startnummer (med passiva chip) och programvaran lopp Results - och erbjuder även en registreringstjänst som tillval. Det finns en arrangörsapp där du kan kontrollera all din RaceResult-hårdvara och hantera dina system som släpptes 2022.

RaceTec 

Webbplats: https://racetectiming.com

RaceTec är en australiensisk programvara som utvecklats för flexibilitet och funktionalitet för att ta tid och poäng för alla typer av olika lopp. Den har gränssnitt mot de flesta vanliga hårdvaror. I den dyra änden av prenumerationsbaserad programvara (årlig licens). App-funktionalitet i både iOS och Android. Webbgränssnittet på framsidan är mycket retro... ännu en för 90-talsnostalgiker.

RaceTekLive

Webbplats: https://www.racetek-live.co.uk/website/public_results/

Billiga NFC-tidtagningsband att köpa för grundläggande chiptidtagning. Systemet kan också hyras via registreringsplattformen Fabian4 för en rabatt per deltagare. 

RaceTracker

Webbplats: https://racetracker.no

RaceTracker är ett norskbaserat företag som erbjuder tidtagning och GPS-spårning. De erbjuder tidtagning för sporter som löpning, cykling, längdskidåkning och mycket mer. Deras avancerade funktioner gör det möjligt att spåra avlägsna tävlingsevenemang med deras lätta GPS-trackers. De har låga avgifter och ingen uppstartsavgift. 

Result Base

Webbplats: https://resultsbase.net/

Results Base är ett litet brittiskt företag som tillhandahåller hårdvara för tidtagning (tredje part) och som också har skapat en tidtagningsapp (kallad LiveTiming). De har också en registreringsplattform och kan vara värd för virtuella evenemang. Prissättningen är oklar - kontakta dem för mer information.

RM Timing (US Sports Timing)

Webbplats: https://www.ussportstiming.com/

RM Timing är en programvara som kan integreras med de flesta tidtagningsutrustning och registreringsplattformar för att tillhandahålla resultatlistor och andra funktioner. Den är ganska dyr som grundkostnad för en årlig prenumeration, med tilläggsfunktioner till en extra kostnad. US Timing har omfattande hårdvara och en webbshop med tydlig prissättning (ovanligt i denna bransch). Säljer främst Trident-utrustning och lite Active också.

Run Score

Webbplats: https://runscore.com/

Programvara för tidtagning för löpning och triathlon, tydligen. Förvärvades av RaceRoster (en registreringsplattform, som nu ägs av Asics) 2019. Erbjuder en gratis 30-dagars testversion av sin nedladdningsbara programvara. Integreras med många tidtagningssystem eller streckkodsläsare, men producerar inte hårdvara. Manuell inmatning och CSV-uppladdningar möjliga. Möjligt att synkronisera resultat och Youtube-videor från målgången. Verkar vara utformad för entusiaster av "old school" UX .

Sport Ident

Webbplats: https://www.sportident.se/

Sport Ident är ett tyskt företag som är mest känt inom orientering och bergsmaraton. Tidtagningschipen kommer i form av små SI-kort eller pinnar i plast. De kan innehålla mellan 20-50 kontrollpunkter. De tävlande måste manuellt "stämpla" varje kontrollpunkt (genom ett hål i en liten låda), även om det också finns SI-Air utan beröring. Tidtagningschipen "läses" manuellt (tiderna laddas ner och laddas sedan upp) i slutet av lopp. Klubbar och föreningar köper ofta sin egen utrustning och orienterare köper sitt eget SI-kort, men det är också möjligt att hyra allt som behövs. SportIdent har en registreringsplattform som heter SI Entries.

Timingsense

Webbplats: https://timingsense.com

Timingsense har ett fullt utvecklat paket för tidtagning. Aktiva tidtagningschip, vattentäta och uppladdningsbara, samt engångschip och appar som hjälper dig med tidtagning och resultat på tävlingsdagen. Ett öppet system som kan prata med flera andra. Har även programvaran (som heter Caperinco). De har också utformat handhållna bib/chip-skannrar som är utformade för användning i bergsmiljöer. De används mest i de spansktalande områdena.

Trident

Webbplats: https://www.tridentrfid.com

Trident är ett australiensiskt företag som tillverkar utrustning för dubbla frekvenser (DF), ultrahögfrekventa frekvenser (UHF) och hybridutrustning. Det finns mottagare, avkodare, antenner samt aktiva och passiva chip/taggar. Priserna är oklara - kontakta oss för offert.

Webscorer

Webbplats: https://www.webscorer.com/

Webscorer är i första hand en registreringsplattform, men erbjuder arrangörer en prenumerationsbaserad (ganska billig) tidtagningsapp som en del av sitt Pro-paket. Appen används främst som manuell tidtagning, men har uppgraderats och kan ta emot data från antenner/transceivrar i RFID-system.

Om du har kommit så här långt, bra jobbat! Vi älskar att höra från tidningsnördar som vi själva - ta kontakt med alla tankar och all feedback du kan ha!

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp? För fler tips prenumerera på vårt nyhetsbrev! PS. Visste du att du kan använda RaceID-registrering med alla leverantörer av chiptidtagning? Kolla in alla våra tjänster.