Hvor mye koster tidsbestemmelse av RFID-brikker?

Start svømmeløp

Forståelse av kostnadene for tidtaking med RFID-brikker i løp

Tidtaking er et avgjørende element i alle typer løp, enten det dreier seg om maraton, triatlon eller et lokalt samfunnsløp. Nøyaktig og effektiv tidtaking sikrer rettferdig konkurranse og gir deltakerne deres offisielle løpstider. En populær metode for å oppnå nøyaktig tidtaking er tidtaking med RFID-brikker. 

I dette blogginnlegget vil vi se nærmere på hvilke faktorer som påvirker kostnadene ved RFID-brikketidtaking for løp, og gi deg innsikt i budsjettering og kostnadsoptimalisering, og du vil få svar på spørsmålet "hvor mye koster brikketidtaking?".

Faktorer som påvirker kostnadene for timing av RFID-brikker

Det er ikke så enkelt som å gi deg en enkel prislapp på tidtaking med brikke. Hvert løp er unikt og krever forskjellig utstyr, avhengig av størrelse, art og sport. Nedenfor diskuterer vi de viktigste faktorene som vil påvirke prisen din. 

Størrelsen på løpet

Antall deltakere er en viktig faktor som påvirker kostnadene for tidtaking med RFID-brikker. Større løp med mange deltakere krever en mer omfattende infrastruktur for å håndtere tidtakingsprosessen. Dette inkluderer et større antall RFID-brikker, ekstra tidtakingsutstyr og personell til å administrere tidtakingssystemet. Hver brikke har en kostnad, men tidtaking med brikke innebærer også en fast avgift for tjenesten og utstyret - så på en måte kan man si at det er gunstig for store løp å bruke tidtaking med brikke, ettersom du vanligvis får en lavere kostnad per løper til slutt. Det vil si, hvis du fordeler den faste avgiften på antall deltakere. 

Type RFID-brikker

RFID-brikker finnes i to hovedtyper: engangsbrikker og gjenbrukbare brikker. Engangsbrikker er vanligvis rimeligere, ettersom de er designet for engangsbruk og noen ganger er laget av papir eller satt på som et klistremerke - det er derfor du vanligvis ser denne typen brikker i "tørre" løp som sykling og løping. Engangsbrikker kan også integreres automatisk i nummerlappen av papir. Gjenbrukbare brikker er derimot mer holdbare og kan brukes til flere løp - swimrun og svømming i åpent vann er eksempler på løp som vanligvis krever gjenbrukbare brikker. De gjenbrukbare brikkene har imidlertid en høyere pris på grunn av deres lange levetid og gjenbrukbarhet. Noen organisasjoner kjøper sine egne gjenbruksbrikker for å spare kostnader i det lange løp. 

Engangs-RFID-brikker koster vanligvis fra noen få cent til rundt 1 euro per brikke. Avhengig av antall deltakere kan kostnadene fort bli høye. Hvis du for eksempel har 1 000 deltakere og kostnaden per brikke er 0,50 euro, blir kostnaden for brikkene alene 500 euro. Gjenbrukbare RFID-brikker er generelt dyrere enn engangsbrikker på grunn av deres holdbarhet og gjenbrukbarhet. Prisene kan variere fra noen få euro til rundt 10 euro per brikke.

Tidsstyringssystemets kompleksitet

Kompleksiteten i tidtakingssystemet påvirker også de totale kostnadene. Dette inkluderer antall og type RFID-lesere, antenner og programvare for tidtaking. Grunnleggende inngangssystemer er rimeligere, mens avanserte systemer med tilleggsfunksjoner som flere tidtakingspunkter, live-sporing eller integrering med programvare for løpsledelse kan være dyrere.

Grunnleggende tidtakingssystemer, inkludert RFID-lesere, antenner og enkel programvare for tidtaking, koster fra noen få hundre euro. Mer avanserte tidtakingssystemer med tilleggsfunksjoner som live tracking, flere tidtakingspunkter eller integrering med programvare for løpsledelse kan koste flere tusen euro.

Tilleggsutstyr

I tillegg til RFID-brikker og tidtakingssystemer kan det være nødvendig med annet utstyr som tidtakingsmatter, start-/mållinjestrukturer, backup-systemer og displaytavler. Disse tilleggskomponentene øker de totale kostnadene for tidtakingsinfrastrukturen. Her er noen eksempler:

 • Tidtakingsmatter: Avhengig av størrelse og kvalitet kan timingmatter koste alt fra noen få euro til over tusen euro.
 • Strukturer for start- og mållinje: Kostnadene for start-/mållinjestrukturer kan variere mye basert på faktorer som materialer, størrelse og krav til merkevarebygging. Prisene kan variere fra noen få hundre til flere tusen euro.
 • Reservesystemer og skjermer: Kostnadene for backup-tidtakingssystemer og -skjermer kan variere avhengig av det spesifikke utstyret og funksjonaliteten som trengs. Prisene kan variere fra noen få hundre til flere tusen euro.

Tjenester og support

Noen løpsarrangører kan velge profesjonelle tjenester og støtte, inkludert teknisk assistanse, oppsett og løpsledelse. Disse tjenestene koster ekstra, men de bidrar med ekspertise og sikrer en smidig tidtakingsprosess. 

Kostnadsintervall og variasjon: Hvor mye vil chiptidtaking koste for mitt løp? 

Kostnaden for RFID-brikketidtaking for et løp kan variere betydelig basert på faktorene nevnt ovenfor. Det er vanskelig å gi en nøyaktig pris uten spesifikke detaljer om løpet. Generelt kan kostnadene variere fra noen få hundre euro for små lokale løp til flere tusen euro for større arrangementer med avanserte tidtakingssystemer og tilleggstjenester.

For å hjelpe deg med å få et inntrykk av kostnadene, kan du se generelle prisklasser nedenfor: 

 • Etableringskostnad: 0 til 500 euro
 • Kostnad for tidtakingspersonell (på stedet eller eksternt) per dag: €100-€650
 • Portal for tidtaking av mållinjen: 300-500 €.
 • Portal for tidtaking på startstreken: €200-€400
 • Tidtakingsportal for mellomtider: 200-400 euro per mellomtid
 • Brikker og/eller nummerlapper: 2-3 euro per deltaker.
 • GPS-trackere: 15-18 euro per tracker/deltaker

Vil du ha et nøyaktig tilbud på løpet ditt? Vi hjelper deg gjerne. Finn mer informasjon, fyll ut skjemaet på denne siden for å få et personlig tilbud på RaceID Chip Timing. 

Tips til budsjettering og kostnadsoptimalisering:

For å kunne budsjettere effektivt og optimere utgiftene til timing av RFID-brikker bør du vurdere følgende tips:

 • Undersøke og sammenligne sammenligne ulike leverandører av RFID-brikker for å finne det alternativet som passer best for ditt løp - ta en titt på denne sammenligningstabellen.
 • Evaluer arrangementets og deltakernes spesifikke behov for å unngå unødvendige utgifter.
 • Finn en balanse mellom kostnader og ønskede funksjoner ved å vurdere avveiningene mellom ulike alternativer for tidtakingssystemer.

Nøyaktig tidtaking er avgjørende for ethvert løp, og tidtaking med RFID-brikker er i dag den vanligste metoden - spesielt for store løp. Det er viktig å forstå hvilke faktorer som påvirker kostnadene ved RFID-brikketidtaking, for eksempel løpsstørrelse, type RFID-brikker, tidtakingssystemets kompleksitet, tilleggsutstyr og tjenester. Ved å ta hensyn til disse faktorene og følge tipsene for budsjettering og kostnadsoptimalisering kan du sikre effektiv tidtaking og samtidig styre utgiftene dine på en effektiv måte. 

Visste du at tidtaking med brikke ikke er det eneste alternativet? App-tidtaking kan være et godt og kostnadseffektivt alternativ, avhengig av løpets art. Hvis du vil vite mer om alternativene for tidtaking, kan du ta en titt på denne artikkel som sammenligner brikke- og app-tidtaking (eller se videoen nedenfor).

Lykke til med jakten på den optimale tidsløsningen! Du finner mange andre ressurser under "timing"-delen av læringssenteret for arrangører. For å få et nøyaktig kostnadsoverslag for tidtaking med chip, gi oss informasjon om løpet ditt så tar vi kontakt med deg i løpet av kort tid.

Fant du denne artikkelen nyttig? Hvis du vil ha flere tips abonner på nyhetsbrevet vårt!