Opprette QR-koder for å dele registreringen din: En enkel veiledning

I vår digitale tidsalder har QR-koder (Quick Response) blitt et nyttig verktøy for å dele informasjon raskt og effektivt. De er en praktisk måte å kode ulike typer data på, inkludert nettadresser, slik at brukerne kan få tilgang til nettsteder og nettinnhold fra trykte kilder ved hjelp av en enkel skanning med smarttelefonen. For løpsarrangører er dette en utmerket måte å gi deltakerne en direkte lenke til påmeldingssiden på - spesielt for de som melder seg på i siste liten på løpsdagen. 

Lag noen plakater med QR-koden for registrering, så kan du henvise sene påmeldinger til disse plakatene mens du er opptatt med alt det andre som må gjøres på stedet. 

Slik oppretter du QR-koder fra registreringsadressen din: 

1. Velg en QR-kodegenerator

Det er mange QR-kodegeneratorverktøy tilgjengelig på nettet, både gratis og betalte. Velg en som passer dine behov og preferanser.

Populære alternativer inkluderer 

2. Skriv inn nettadressen din

Når du har valgt et QR-kodegeneratorverktøy, navigerer du til URL-inndatadelen.

Lim inn eller skriv inn URL-adressen til registreringssiden din i det angitte feltet. 

3. Generer QR-koden:

Etter at du har skrevet inn URL-en, vil QR-kodegeneratoren automatisk opprette en QR-kode basert på den oppgitte lenken. Noen generatorer kan tilby tilpasningsalternativer som fargevalg og designforbedringer. Juster gjerne disse innstillingene i henhold til dine preferanser.

4. Last ned eller lagre QR-koden:

Når QR-koden er generert, har du vanligvis muligheten til å laste den ned eller lagre den på enheten din. Velg riktig filformat (f.eks. PNG, JPEG), og lagre QR-koden på et sted der du enkelt kan få tilgang til den senere.

5. Test QR-koden:

Før du distribuerer eller bruker QR-koden, er det viktig å teste den for å sikre at den fungerer som den skal.

Bruk en QR-kodeskanner-app på smarttelefonen eller nettbrettet ditt til å skanne koden. Du blir umiddelbart omdirigert til URL-adressen til påmeldingssiden for løpet. 

6. Lag en plakat og del den på løpsdagen:

Nå kan du lage en enkel side i ditt favorittdesignverktøy, for eksempel Canva, der du skriver noe sånt som "Race Day Signups" og kopierer QR-koden din under. Legg til løpets farger/grafiske profil og kanskje logoen din. Skriv ut plakatene og heng dem opp rundt om på arenaen - gode steder kan være parkeringsplassen, speakerboden, startnummerutdelingen og ved inngangen til arenaen. 

Lykke til på løpsdagen! Håper denne guiden hjelper deg med å gjøre arrangementet ditt litt smidigere 🙂 Hvis du trenger flere tips om hvordan du skal gjennomføre løpet ditt, kan du gå til "Hvordan starte et løp"-seksjonen i Organizer Learning Center.