En steg-for-steg-guide til hvordan du setter opp arrangementets nettsted

Å opprette en nettside for løpet ditt er en flott måte å gi informasjon, registrere deltakere og fortelle samfunnet alt om løpet ditt! Fordelene med å ha en nettside for løpet ditt er at du har et dedikert sted der deltakerne kan finne ut mer om arrangementet ditt.

Nå setter vi i gang!

Trinn 1. Velg domenenavn

Dette bør være navnet på løpet ditt, eller noe som ligner på det, slik at det er det første som dukker opp på Google når folk søker etter løpet ditt. Navnet bør være relevant, enkelt og lett å huske - akkurat som navnet på løpet.

Et av løpene våre - Nordenskiöldsloppet - har for eksempel en nettside som heter Nordenskiöldsloppet.com.

Trinn 2. Velg en hostingplattform 

Tre populære webhotellplattformer er WordPress, Wix og Squarespace. La oss raskt sammenligne dem!

WordPress: Fleksibel og skalerbar 

WordPress er svært fleksibelt og tilpasningsdyktig, og tilbyr et bredt utvalg av temaer og plugins. Det egner seg for både enkle og komplekse nettsteder.

WordPress er også svært skalerbart, noe som gjør det egnet for alt fra små personlige blogger til store bedriftsnettsteder.

På den annen side tar det litt lengre tid å lære seg å bruke det, spesielt for de som ikke er kjent med utvikling av nettsteder. Det finnes imidlertid mange veiledninger!

Hva koster WordPress?

WordPress i seg selv er gratis, men du må betale for domenenavn og hosting. Kostnadene kan variere avhengig av hostingleverandøren og eventuelle premiumtemaer eller plugins du velger.

Wix: Best for nybegynnere 

Wix er enkelt å bruke - det har et brukervennlig dra-og-slipp-grensesnitt. Hvis du vil lage en nettside uten å måtte forholde deg til kode, er Wix noe for deg.

Wix passer for små og mellomstore nettsteder. Selv om det er enkelt å komme i gang, synes noen brukere at det er mindre fleksibelt etter hvert som nettstedet vokser. Sammenlignet med WordPress er tilpasningsmulighetene (maler) mer begrenset.

Hva koster Wix?

Wix har ulike prisplaner, inkludert et gratis alternativ med Wix-merket domene og annonser. Premium-abonnementer tilbyr flere funksjoner, inkludert et tilpasset domene og fjerning av Wix-annonser.

Squarespace: Enkel å bruke og ser elegant ut 

Hvis du prioriterer god design/estetikk på nettstedet ditt, er Squarespace et godt valg. Det er mange profesjonelt utformede maler å velge mellom, og Squarespace har et rent og intuitivt grensesnitt som er enkelt å bruke.

Squarespace passer for små og mellomstore nettsteder. Det er et godt valg for brukere som ønsker et visuelt tiltalende nettsted uten å gå inn i de tekniske detaljene.

Hva koster Squarespace?

Squarespace tilbyr prisplaner, inkludert en personlig plan med et Squarespace-merket domene og annonser. Premium-abonnementer gir flere funksjoner og mulighet for et tilpasset domene.

 

Hvilken bør du velge? Squarespace, Wix eller WordPress? 

Det avhenger av dine behov, tekniske ferdigheter og preferanser. Er du lærevillig og ønsker maksimal fleksibilitet? Prøv wordpress. Vil du ha noe raskt og enkelt? Prøv Wix. Setter du pris på design, men vil ha det enkelt? Prøv Squarespace. Alle plattformene har sine styrker, så tenk over hvilke funksjoner som er viktigst for nettsiden din.

3. Utform nettstedet ditt

Når du har valgt webhotell, må du bestemme deg for et visuelt tiltalende design som passer til løpet ditt. Kanskje har du allerede fargevalg/fonter i løpets logo som du kan bruke?

Her er noen tips fra vår designer Owen om valg av fargevalg og skrifttyper til nettstedet ditt.

Vil du ha det friskt og energisk?

Velg sterke, kontrasterende farger for å skape en energisk stemning - perfekt for et sportsarrangement. Knallrødt og gult er spesielt lidenskapelige farger, men hvis du vil ha noe mer naturlig, men likevel energisk, kan du velge cyan eller koboltblått. Men vær sparsom - du vil jo ikke gi deltakerne hodepine! Legg til noen fete skrifttyper som Impact eller Bebas Neue for å skape slagkraftige titler, og en mer lesbar sans serif-skrifttype som Open Sans eller Roboto for lengre tekster.

Vil du ha det mer vennlig og samfunnsorientert?

Velg mykere pastellfarger. Naturlige farger som skog- og salviegrønn, blågrønn, himmelblå og oker kan skape en beroligende og vennlig tone. Velg skrifttyper som Merriweather hvis du vil ha et mer tradisjonelt uttrykk, eller Inter eller Poppins hvis du vil ha noe mer moderne.

Vil du ha det klassisk/tradisjonelt?

Velg svart, hvitt og gull - denne kombinasjonen er tidløs. Serif-fonter passer godt til denne stilen, for eksempel Times New Roman og Georgia. Hvis du vil ha noe enda mer luksuriøst, kan du prøve noe kontrastfylt som Aloha Magazine eller Archy.

Trinn 4: Nettstedets sider

Du trenger ikke å gjøre nettstedet ditt mer komplisert enn nødvendig. Hold det enkelt til å begynne med. Du trenger noen viktige sider/seksjoner hvis du bare vil ha en landingsside.

Inkludert:

  • Om arrangementet (husk at sted og dato for arrangementet er svært viktig for deltakerne å vite!)
  • Registrering (hvor du kan registrere deg)
  • FAQ og en
  • Kontaktseksjon (hvor du befinner deg/telefonnummeret ditt)
  • Ekstrautstyr: Hvis du har et nyhetsbrev - sørg for å legge til en abonnementsknapp på siden din. Sørg for å fremheve partnerne dine et sted på siden.

Se hvordan Nordenskiöldsloppet har gjort det nedenfor!

Trinn 5: Ta med originale bilder og videoer

Nettsiden din er en mulighet til å vise frem tidligere løp som du har arrangert - eksempler på ruten og den generelle atmosfæren.

Originalbilder og -videoer fra arrangementet ditt forteller en historie som ord alene ikke kan formidle. De fanger opp følelsene, spenningen og kameratskapet fra tidligere løp, slik at potensielle deltakere kan se for seg at de er en del av opplevelsen. Originalbilder er også viktige fordi de rangeres høyere på Google! Så prøv å begrense mengden arkivbilder du bruker, eller ikke bruk noen!

Se hvordan Aim Challenge har brukt bilder og videoer fra arrangementene sine!  

Trinn 6. Legg til knapper for sosiale medier 

Legg til lenker til sosiale medier slik at folk kan finne de sosiale mediesidene dine der du kan oppdatere mer daglig/ukentlig om løpet ditt!

Sosiale signaler, som likes, delinger og kommentarer, kan indirekte påvirke nettstedets rangering i søkemotorene.

Ved å koble nettstedet ditt til sosiale medier bidrar du til en mer omfattende tilstedeværelse på nettet, noe som kan styrke SEO-arbeidet ditt.

 

La oss avslutte! 

Å ha en egen nettside for arrangementet ditt er et viktig skritt på veien mot suksess.

Ved å tilby et sentralisert knutepunkt for informasjon, påmelding og samfunnsengasjement forbedrer du ikke bare deltakernes opplevelse, men øker også løpets synlighet.

Vi håper denne artikkelen var til hjelp!

Trenger du hjelp til å nå ut til et bredere publikum? Ta en titt på våre markedsføringspakker eller les om hvordan vi hjalp et løp med å få 200 % flere deltakere ved hjelp av våre tjenester!