En steg-för-steg-guide för att skapa en hemsida för ditt evenemang

Att skapa en hemsida för ditt lopp är ett utmärkt sätt att dela information, registrera deltagare och berätta allt om ditt lopp för världen! Fördelarna med att ha en webbplats för ditt lopp är att du har en dedikerad plats dit deltagarna kan gå för att lära sig mer om ditt evenemang.

Nu sätter vi igång!

Steg 1. Välj ditt domännamn

Det borde vara namnet på ditt lopp, eller något som liknar det så att det är det första som dyker upp på Google när folk söker efter ditt lopp. Namnet ska vara relevant, enkelt och minnesvärt - precis som namnet på ditt lopp!

Ett av våra lopp - Nordenskiöldsloppet - har till exempel webbplatsen Nordenskiöldsloppet.com

Steg 2. Välj en värdplattform 

Tre populära webbhotellplattformar är WordPress, Wix och Squarespace. Låt oss snabbt jämföra dem!

WordPress: Flexibel och skalbar 

WordPress är mycket flexibelt och anpassningsbart och erbjuder ett brett utbud av teman och plugins. Det är lämpligt för både enkla och komplexa webbplatser.

WordPress är också mycket skalbart, vilket gör det lämpligt för små personliga bloggar till stora företagswebbplatser.

Å andra sidan tar det lite längre tid att lära sig hur man använder det, särskilt för dem som inte är bekanta med webbplatsutveckling. Men det finns gott om tutorials online!

Vad kostar WordPress?

WordPress i sig är gratis, men du måste betala för ett domännamn och hosting. Kostnaden kan variera beroende på hostingleverantör och eventuella premiumteman eller plugins du väljer.

Wix: Bäst för nybörjare 

Wix är lätt att använda - det har ett användarvänligt drag-and-drop-gränssnitt. Om du vill skapa en webbplats utan att behöva hantera kod är Wix för dig.

Wix passar för små till medelstora webbplatser. Det är lätt att komma igång, men vissa användare tycker att det är mindre flexibelt när deras webbplats växer. Jämfört med WordPress är anpassningsalternativen (mallar) mer begränsade jämfört med wordpress.

Vad kostar Wix?

Wix har olika prisplaner, inklusive ett gratisalternativ med Wix-märkt domän och annonser. Premiumplaner erbjuder fler funktioner, inklusive en anpassad domän och borttagning av Wix-annonser.

Squarespace: Lätt att använda och ser elegant ut 

Om du prioriterar en bra design / estetik på din webbplats är squarespace ett bra val. Det finns gott om professionellt utformade mallar att välja mellan och lätt att använda med Squarespace som har ett rent och intuitivt gränssnitt.

Squarespace lämpar sig för små och medelstora webbplatser. Det är ett bra val för användare som vill ha en visuellt tilltalande webbplats utan att gå in på de tekniska detaljerna.

Vad kostar Squarespace?

Squarespace erbjuder prisplaner, inklusive en personlig plan med en Squarespace-märkt domän och annonser. Premiumplaner ger fler funktioner och möjlighet till en anpassad domän.

 

Vilken ska du välja? Squarespace, Wix eller WordPress? 

Det beror på dina behov, din tekniska kompetens och dina preferenser. Är du villig att lära dig och vill ha maximal flexibilitet? Prova wordpress. Vill du ha något snabbt och enkelt? Prova Wix. Värdesätter du design men vill hålla det enkelt? Prova Squarespace. Varje plattform har sina styrkor, så fundera över vilka funktioner som är viktigast för din eventwebbplats.

3. Utforma din webbplats

När du har valt detta ska du bestämma dig för en visuellt tilltalande design som passar ditt lopp. Kanske har du redan färgscheman/teckensnitt i loggan för ditt lopp som du kan använda?

Här är några tips från vår designer Owen om hur du väljer färgscheman och teckensnitt för din webbplats.

Vill du ha det fräscht och energiskt?

Välj starka, kontrasterande färger för att skapa en energisk atmosfär - perfekt för ett sportevenemang. Rött och gult är särskilt starka färger, men om du vill ha något mer naturligt men ändå energiskt kan du välja cyan eller koboltblått. Men använd sparsamt - du vill inte ge dina tävlande huvudvärk! Lägg till några feta typsnitt som Impact eller Bebas Neue för att skapa slagkraftiga titlar, och ett mer lättläst sans serif-typsnitt som Open Sans eller Roboto för längre textmassor.

Vill du ha det mer vänligt och samhällsorienterat?

Välj mjukare pastellfärger. Naturliga färger som skogs- och salviagrönt, kricka, himmelsblått och ockra kan skapa en lugnande och vänlig ton. Välj typsnitt som Merriweather om du vill ha en mer traditionell look, eller Inter eller Poppins för en mer modern look.

Vill du ha det klassiskt/traditionellt?

Välj svart, vitt och guld - den här kombinationen är tidlös. Serif-typsnitt passar bra till denna stil, t.ex. Times New Roman och Georgia. Eller för något ännu lyxigare, prova något med hög kontrast som Aloha Magazine eller Archy.

Steg 4: Sidorna på din webbplats

Du behöver inte göra din webbplats mer komplicerad än den behöver vara. Håll den enkel till att börja med. Du behöver några nyckelsidor/ eller sektioner om du bara vill ha en landningssida.

Inkludera:

  • Om evenemanget (kom ihåg att plats och datum för evenemanget är superviktigt för deltagarna att veta!)
  • Registrering (var man registrerar sig)
  • FAQ och även
  • Kontakt (plats och telefonnummer)
  • Extrafunktioner: Om du har ett nyhetsbrev - se till att lägga till en prenumerationsknapp på din sida. Se till att lyfta fram dina partners någonstans på din sida.

Se hur Nordenskiöldsloppet har gjort det nedan!

Steg 5: Inkludera originalfoton och originalvideor

Din webbplats är en möjlighet att visa upp tidigare lopp som du har haft - exempel på rutten och den allmänna atmosfären.

Originalfoton och originalvideor från ditt evenemang berättar en historia som inte kan förmedlas med ord. De fångar känslorna, spänningen och kamratskapet från tidigare lopp, så att potentiella deltagare kan föreställa sig att de är en del av upplevelsen. Originalfoton är också viktiga eftersom de rankas högre av Google! Så försök att begränsa mängden arkivbilder (stock) som du använder eller använd inga alls!

Kolla in hur Aim Challenge har använt foton och videor från sina evenemang!  

Steg 6. Lägg till knappar för sociala medier 

Lägg till länkar till sociala medier så att människor kan hitta dina sidor på sociala medier där du kan uppdatera mer dagligen/veckovis om ditt lopp!

Sociala signaler, t.ex. likes, delningar och kommentarer, kan indirekt påverka din webbplats ranking i sökmotorerna.

Genom att länka din webbplats till sociala medier bidrar du till en mer omfattande närvaro på nätet, vilket kan stärka dina SEO-insatser.

 

Avslutningsvis 

Att ha en särskild webbplats för ditt evenemang är ett viktigt steg för att säkerställa att det blir framgångsrikt.

Genom att tillhandahålla ett centralt nav för information, registrering och engagemang förbättrar du inte bara deltagarnas upplevelse utan ökar också synligheten för ditt lopp.

Vi hoppas att denna artikel var till hjälp!

Behöver du hjälp med att nå ut till en bredare publik? Kolla in våra marknadsföringspaket eller läs om hur vi hjälpte ett lopp att få 200 % fler deltagare med hjälp av våra tjänster!