Bygga eget anmälningssystem vs använda en anmälningsplattform

Utvecklare som kodar på flera datorer

När du är värd för en lopp behöver du oundvikligen ett sätt för deltagarna att registrera sig och betala. Om du vill ha en digital och online-lösning som de flesta deltagare förväntar sig har du två alternativ att överväga: att använda ett färdigt tredjepartsverktyg eller att bygga ett eget registreringssystem för din webbplats. 

Den här artikeln tar upp för- och nackdelar med varje lösning och du kan använda den för att avgöra vilket alternativ som passar bäst för din organisation och typ av lopp. Även om RaceID är ett av dessa tredjepartsverktyg vill vi ge dig en överblick över båda alternativen så att du kan hitta din idealiska lösning. 

Bygg ditt eget Anmälningssystem

Att bygga ett registreringsformulär är ett bra alternativ om du har budget och resurser för att genomföra ett stort utvecklingsprojekt. Oftast skulle du överväga detta alternativ om du är en mycket stor lopp eller serie, särskilt om du vill bygga ett stort varumärke kring din lopp och är noggrann med din varumärkesbild och marknadsföringsrepresentation (och inte heller vill ha en white label-lösning). 

Fördelar med att bygga ett eget Anmälningssystem

 • Du får det precis som du vill ha det. När du bygger ditt eget system kan du redan från första dagen bestämma vilka funktioner du vill ha, hur dina formulärfält ska vara utformade och hur ditt administrationssystem ska se ut. Det ger dig massor av frihet och flexibilitet när det gäller design och funktionalitet (naturligtvis i enlighet med din budget!). 
 • Du kan bädda in den på din webbplats. Registreringen kommer att finnas på din webbplats, utan att deltagarna behöver klicka på en länk och gå till en annan webbplats för att registrera sig. 
 • Du kan anpassa den till ditt varumärke och din design. Jämfört med att använda tredjepartsverktyg där du vanligtvis är begränsad till vilka färger, bilder och logotyper du kan lägga till på en standardregistreringssida, kan du genom att bygga ditt eget system utforma ett formulär och verktyg som passar perfekt till ditt varumärke.
 • Lägre löpande kostnader per deltagare. När du utvecklar själv har du stora kostnader både i början och för kontinuerlig utveckling och uppdateringar. Kostnaden per deltagare är dock vanligtvis lägre eftersom den enda ytterligare kostnad du måste täcka är den procentuella andel som din valda betalningsförmedlare tar ut av dig.

Nackdelar med att bygga ett eget anmälningssystem

 • Du måste hålla ditt system uppdaterat. Detta kan kosta mer än du tror och kan också vara svårt. När man utvecklar lösningar är det lätt att se det som ett engångsprojekt, men systemen, särskilt de som vänder sig till kunderna, måste hållas uppdaterade för att kunna betjäna deltagarna när de registrerar sig. Vad ska du göra om systemet plötsligt går sönder? Hur snabbt kan du åtgärda kritiska fel? Du kommer troligen att behöva ha en utvecklare anställd för att se till att eventuella problem kan lösas snabbt, vilket lätt blir dyrt i balansräkningen. 
 • Det kommer att ta längre tid innan du kan öppna din registrering. Programvaruutveckling tar tid, så förbered dig med en flexibel projektplan när du börjar. Du vill inte stå kvar i början av säsongen, när du vill öppna anmälningar, med ett halvfärdigt verktyg.
 • Anpassad utveckling är dyrt. Räkna med en budget på flera 100 000 euro. Att utveckla webbverktyg och appar är inte billigt, särskilt inte på dagens marknad med begränsat utbud och hög efterfrågan på utvecklare. 
 • Du måste ingå ett avtal med en betalningsleverantör och betala för det. När du använder en registreringstjänst från en tredje part har du allting inbyggt och behöver inte hantera några betalningsleverantörer eller liknande. När du bygger ditt eget system måste du hitta, förhandla om priser och handla med en betalningsleverantör som kan hantera kortbetalningar och andra betalningsmetoder åt dig. 

Tips för arrangörer som tänker utveckla sitt eget system

På RaceID har vi lärt oss av vårt arbete med alla utvecklingsnivåer, och särskilt om du använder en entreprenör, att förhandla om en projektavgift som baseras på milstolpar eller på att projektet är slutfört - snarare än på ett tidsbaserat eller timbaserat kontrakt. Oftast blir utvecklingsprojekt försenade. Det kan bero på att du ändrar dig eller projektets omfattning eller kräver för många iterationsjusteringar eller att komplexiteten hos en funktion helt enkelt underskattas.

Tänk också på att ange vilka integrationer du behöver med din entreprenör. Kanske vill du skicka data till reklamplattformar eller e-postmarknadsföring verktyg? Sannolikt behöver din tidsleverantör också tillgång till registreringsdata. Se därför till att du specificerar för dina utvecklare vilken typ av integrationer de ska utforma för.

Använd en anmälningsplattform

Den vanligaste lösningen bland tävlingar idag, oavsett om de är stora eller små, är att välja en tredje part. leverantör av registrering som erbjuder de funktioner du vill ha och sedan inte oroa dig för stöd och underhåll av registreringen. Naturligtvis har detta också sina nackdelar, som vi kommer att undersöka nedan. 

Fördelar med att använda en tredjepartslösning för anmälan

 • Du kan komma igång och öppna registreringen direkt. De flesta leverantörer är plug-and-play. De flesta leverantörer är plug-and-play. Med andra ord kan du vara igång med öppen registrering inom en dag.
 • Du får ett modernt system som underhålls aktivt. Registreringsleverantörerna är experter på det de gör och lägger all sin kraft på att bygga ett bra verktyg för dig och dina deltagare. Du får automatiskt uppdateringar och nya funktioner, och du behöver inte oroa dig för att hålla saker och ting uppdaterade själv. Naturligtvis finns det ett stort utbud av system på marknaden - se till att du väljer ett som har ambitioner att hålla tekniken i framkant och uppdaterad kontinuerligt!
 • Du kan få ökad synlighet när du exponeras på en annan plattform. Många anmälningsleverantörer erbjuder också en kalender på lopp där deltagarna kan bläddra, hitta och anmäla sig till nya lopp. Det är en stor extra fördel och gratis marknadsföring för dig att vara synlig på en sådan plattform. Vi föreslår att du ser till att det verktyg du använder har en lopp -kalender.
 • Vanligtvis ingen eller mycket liten kostnad i förväg. betalningsstruktur för registreringsverktyg är likartad över hela världen, du betalar per deltagare i form av en liten procentsats som registreringsleverantören tar som provision (vanligtvis cirka 4-10 %) från dina registreringsavgifter. Vissa leverantörer erbjuder till och med att kompensera denna kostnad för varje deltagare som en handläggningsavgift, vilket i princip gör det gratis för dig att använda verktyget. Vissa leverantörer tar också ut en liten förskottsavgift för att täcka inskolning och personligt stöd.

Nackdelar med att använda en tredjepartslösning för anmälan

 • Anpassade varumärken är ofta begränsade. Även om du vanligtvis kan lägga till bilder, länkar och ibland din logotyp, är det ofta begränsat hur du kan anpassa din lopp -sida.  
 • Du måste vanligtvis använda en standardiserad registreringssida och länka till den från din webbplats. De flesta verktygen erbjuder inte integrering av registreringsformulär på din webbplats, om det är det du söker.
 • Du måste betala en avgift per deltagare för att använda systemet. Som nämnts ovan är det vanligaste sättet att betala för en tredjepartsregistreringstjänst att betala genom provisioner på lopp registreringsavgifter som behandlas via systemet. Jämfört med att bygga ett eget system kommer denna kostnad per deltagare per registrering att vara högre (men den inkluderar vanligtvis betalningshantering). 

Sammanfattning: Ska du bygga ditt eget anmälningssystem eller använda en registreringsplattform? 

Det handlar i huvudsak om dina behov och önskemål. Det är definitivt enklare att använda en registreringsplattform, och förmodligen också billigare på lång sikt när man räknar in förbättringar och kostnader för kontinuerligt underhåll av det egna systemet. Om din önskan är att bygga ett varumärke och det är viktigt för dig att samla allt under samma tak, kan du dock överväga att bygga ett eget registreringssystem. 

Vi bör notera att vi på RaceID har haft flera kunder som haft sitt eget system i många år och som till slut kontaktade oss för att få hjälp, eftersom de inte kunde hålla sitt eget system uppdaterat längre. Så om du bestämmer dig för att bygga ett eget system, se till att du har en långsiktig plan för hur du ska utveckla det i takt med att tekniken utvecklas.  

Har du bestämt dig för att du behöver ett verktyg från en tredje part? Jämför anmälningsstjänster på marknaden (internationella).