Så får du fler återkommande deltagare till ditt evenemang

Är du redo att förvandla ditt lopp till ett evenemang som får alla att räkna ner dagarna till nästa gång? Vi är här för att berätta hur du gör ditt lopp till en upplevelse som är så fantastisk att deltagarna kommer tillbaka år efter år.

Denna artikel går igenom 3 steg för hur du kan öka antalet återvändande deltagare till ditt lopp.

Steg 1: Prioritera dina deltagare 

Under de senaste åren har många lopp ställts in på grund av för få deltagare. Hur löser man detta problem? Det allra första steget är att förstå att utan rätt antal deltagare kan du inte ha ett framgångsrikt lopp. Så du måste prioritera dina deltagares upplevelse.

Det innebär från början, dvs. från det att deltagarna först kommer i kontakt med ditt lopp (genom marknadsföring eller genom att de hör om det via kontakter), till anmälan till loppet (ska vara digital och okomplicerad), till att hjälpa dem att förbereda sig för loppet (erbjuda träningsplaner), till att träffa volontärerna på ditt evenemang (ska vara vänliga och energiska), till att springa genom mållinjen (de ska känna sig som hjältar) och sedan se "tack för ditt deltagande" inlägg på loppets sociala mediekanaler efteråt. 

Detta första steg är faktiskt det som styr alla de andra stegen. Om du inte prioriterar dina deltagares upplevelse kommer du inte att kunna arrangera ett bra lopp. Läs mer om vad vi kallar deltagarupplevelsen.

Steg 2: Erbjud dem en bra deal! 

Föreställ dig detta: deltagarna korsar mållinjen, upprymdhet i luften och en episk energi! Varför inte ta tillfället i akt och sätta turbo på dina registreringar? Du bör öppna upp registreringen för ditt nästa lopp direkt under den aktuella tävlingshelgen. Fånga upp stämningen och erbjud ett erbjudande som de inte kan motstå.

Till exempel 25% rabatt om de förbinder sig till nästa äventyr inom en vecka eller ha ett differentierat system för stigande priser. Även om ditt tävlingsdatum fortfarande är oklart kan du använda magin med "TBC" (To Bekräftas) och låt dina deltagare veta att datumet kommer att kommer att låsas snart. Formeln är enkel: hype + planering = framgång!

Ta också tillfället i akt att hedra de verkliga tävlingsdeltagarna med specialutgåvor av medaljer eller gåvor efter milstolpar som 5 eller 10 års deltagande.

Steg 3: Kommunicera med dina deltagare ofta och tidigt 

Se till att du kommunicerar med dina deltagare ofta och tidigt! Hur lång tid skulle det ta att träna inför loppet för att lyckas delta? Är det 8 månader i förväg? Då bör du kommunicera minst 2 månader innan det. Ge dig själv möjlighet att nå så många som möjligt genom e-post, webbplatsuppdateringar, affischer, videor och bilder på sociala medier. Skickae-post till deltagarna innan registreringen öppnar, när den har öppnat och sedan en vänlig påminnelse till dem som missade det. Och om du är all in med RaceID har du tur! Vi kan hjälpa arrangörer med vår funktion "bjud in deltagare från förra året" med ett snabbt och enkelt sätt att bjuda in alla tidigare deltagare. Skicka e-post och push-notiser till dina deltagare när du behöver. Få en kostnadsfri kommunikationsplan för tävlingsarrangörer här .

Gör er också redo att knäppa, filma och dela! Högkvalitativa bilder och videor är dina backstagepass för att bygga upp en stark deltagargrupp. Dela ögonblick från dina deltagare på dina sociala medier - det är som att vara deras största hejaklacksledare online. Lägg upp episka bilder, videor och berättelser för att påminna alla om varför ditt evenemang är så bra. Uppmuntra deltagarna att dela med sig av sina berättelser och dela dem konsekvent med andra på dina kanaler! Om du behöver hjälp med marknadsföring erbjuder vi Marknadsföringspaket som ett tillägg till vårt system för evenemangshantering.

Så där har du det - tre enkla steg för att se till att dina deltagare kommer tillbaka år efter år.