Fördelarna med att använda RaceID-appen för tidtagning

Nicklas i lopp start

Tänker du på att ta fram en app för din lopp? Då har du kommit till rätt ställe! Den här artikeln handlar om hur du kan spara tid och pengar genom att använda appen RaceID Timing (på iOS och snart på Android).

App Timing är ett bra sätt för små och medelstora tävlingar att hantera tidtagningen som ett kostnadseffektivt alternativ till chiptidtagning. Att utforska skillnaderna mellan apptidning och chiptidning, kolla in den här artikeln.

Hur sparar RaceID-appen tid för mig?

  • Automatiserad startlista

Du kan logga in i appen med samma e-postadress/lösenord som ditt RaceID SuperAdmin-konto. Du kan då se alla dina tävlingar direkt i appen! Startlistorna uppdateras automatiskt och synkroniseras mellan appen och SuperAdmin.

  • Meddelanden och kommunikation

Kommunicera med deltagarna i appen genom att skicka och schemalägga e-postmeddelanden och push-notiser. För att ta emot push-notiser krävs att deltagarna har RaceID-appen (deltagarappen, inte tidtagarappen). Detta är ett supereffektivt sätt att skicka små uppdateringar och information till alla registrerade deltagare - särskilt under lopp -veckan när du är på språng och inte är i närheten av din laptop eller ditt skrivbord.

  • Ingen maskinvaruuppsättning för tidtagning krävs

Många lopp -arrangörer lägger ner många timmar på att sätta upp tidtagningsutrustning. Med RaceID-appen behöver du inte oroa dig för kablar, utrustning, logistik, skador och felsökning. Kom bara ihåg att ladda den enhet du planerar att använda appen på!

  •  Automatiska resultat

Precis som med startlistan synkroniseras resultaten automatiskt med RaceID och din lopp. Deltagare, vänner, familj och åskådare kan alla få omedelbar tillgång till resultaten när du har skrivit klart lopp och klickat på "skicka". Ingen signal eller wifi? Inga problem. Resultaten synkroniseras till enheten tills du har hittat uppkoppling igen. Om du använder delade tider synkroniseras även dessa automatiskt, så att åskådare kan följa deltagarnas framsteg online. 

Hur sparar RaceID Timing-appen pengar åt mig?

RaceID Timing-appen är gratis att ladda ner 

För varje registrerad deltagare som du har på din lopp tar vi ut 0,5 euro (eller motsvarande i din lokala valuta). Avgiften läggs till RaceID-avgiften för registreringar och dras automatiskt från din utbetalning från oss. Kolla in avsnittet på webbplatsen här och mer information om prissättning här.

Om du vill använda appen, men har en gratis lopp, eller tar emot anmälningar från en annan plattform, får du en faktura för användningen av appen - med ett belopp på 0,5 euro per deltagare. Vi rekommenderar naturligtvis att du använder RaceID för registreringar - det är en mycket smidigare upplevelse (automatiska start- och resultatlistor osv.).

Billig jämfört med chip timing

Chiptidtagning kostar minst flera euro per deltagare - och beroende på vilken typ av chiptidtagning som används kan det vara den största kostnaden för att ordna evenemanget! Kom ihåg att du kan köpa eller hyra utrustning, och att leta efter begagnad utrustning kan bidra till att minska den initiala kostnaden för att uppgradera utrustningen. Kom dock ihåg att kontrollera kompatibiliteten mellan system och taggar! Du kan läsa mer om öppna och slutna system här.

Har RaceID Timing App några andra användbara funktioner?

Alla dina tävlingar på ett ställe - i din ficka

Du kan se alla dina historiska tävlingar i appen, skicka meddelanden till gamla deltagarlistor och kolla upp dina resultat från tidigare upplagor. 

Gör ändringar när du behöver det

Du kan redigera och lägga till deltagare i både start- och resultatlistor i appen, samt hitta tidsstämplade resultat som sparats tidigare (om du skulle ha tappat bort eller skrivit över dem - det händer naturligtvis inte dig, men användarfel förekommer då och då). En praktisk extra funktion, för de tillfällen då du inte kan räkna ut en deltagares nummerlapp, är knappen "okänd tävlande". Tryck på knappen när de passerar mållinjen och redigera sedan in rätt deltagare i den registrerade tiden efteråt. 

Kontrollpunktsfunktionalitet

Vill du ha några delade tider genom checkpoints? Appen har allt för dig.

Obegränsat antal enheter

Vi begränsar inte antalet enheter. Ladda ner appen så många gånger du vill och fördela användarinloggningar bland dina tidtagnings- och kontrollpunktsteam. Du kan också ställa in så många separata inloggningar som du vill för olika tidtagningsassistenter och begränsa deras tillgång till vissa kontrollpunkter. 

Vilka är begränsningarna med att använda RaceID-appen för tidtagning?

Det finns förstås några begränsningar när du använder appen. Vi brukar inte rekommendera den för stora lopp med snäva målgångar. Alltför mycket mänskliga fel smyger sig in.

För en detaljerad läsning av alla begränsningar rekommenderar vi att du läser följande denna artikel.

Vår nya Timing App kommer mycket snart (senhösten 2023)

 

Så du tror att RaceId Timing-appen kan passa bra för din lopp? Bra! Kom igång med ett gratis konto på RaceID och ladda ner appen från appbutiken.

Har du frågor? Vi svarar gärna på dem. Boka ett möte med oss!