Få Deltagare att Anmäla Sig Till Ditt Lopp Igen

Som lopparrangör vill du förmodligen skapa ett episkt lopp som deltagarna ser fram emot att komma tillbaka till år efter år. Bortsett från att erbjuda en utmärkt upplevelse och ge dem en utmaning att komma ihåg, finns det några smarta taktiker du kan använda för att se till att dina deltagare återvänder varje år. Först och främst måste du se till att ditt lopp är riktigt bra, vilket Hector hjälper dig med i den här artikeln.

Öppna Anmälan För Nästa år på Loppdagen 

Det första tipset för att öka anmälningarna tidigt är att erbjuda deltagare att anmäla sig till nästa år precis efter att de gått i mål. All spänning kan de få uppleva igen om de anmäler sig! 

Du kan göra det genom att öppna anmälan för nästa års lopp under lopphelgen. På så sätt använder du loppdagens “buzz” som en extra boost. Du kan kombinera detta med ett oemotståndligt erbjudande – säg 25% rabatt eller liknande, om de anmäler sig till nästa år inom en vecka. 

Har du inte ditt tävlingsdatumet klart än? Öppna med ett TBC (To Be Confirmed)-datum! Stora evenemang som Formula 1 till exempel, öppnar biljettförsäljningen ett år i förväg trots att de inte har ett bekräftat datum för loppet ännu. Du måste bara vara tydlig med kommunikationen och låta deltagare veta att tävlingsdatumet kommer att bekräftas om X månader eller X-datum. Om folk verkligen vill göra ditt lopp, kommer de att planera sin semester etc runt det. 

Mejla Deltagare När Anmälan Öppnar

En enkel uppgift, men något som många arrangörer glömmer: Se till att du skickar ut ett e -postmeddelande (eller kanske till och med överraska med ett vykort!) för att påminna dem om att anmälan är öppen. Håll en databas eller lista över alla dina tidigare deltagare så att du enkelt kan kommunicera med dem. Om ditt lopp använder RaceID finns det en praktisk funktion för att skicka ut både mejl + push-notiser till sina telefoner från appen.

Ett e-postmeddelande kan missas, så skicka en påminnelse till de som inte öppnade det första efter några dagar också. Det kan inte skada i alla fall, så länge du inte spammar folk varje dag 😉

Konsekvent Marknadsföring Är Nyckeln

Ta bilder och video av bra kvalitet. Samla inte bara e-postadresserna till dina deltagare, utan försök också att följa deras sociala mediekonton. Sedan kan du gilla, följa och skapa community i din deltagardatabas. Dela foton och videor på sociala medier eller i nyhetsbrev via e-post ofta för att påminna alla om hur fantastiskt loppet var förra gången! Uppmuntra dina följare att dela berättelser, erfarenheter och förväntningar kring ditt lopp.

Erbjud Ett Veteran-Pris 

Detta tar lite tid att bygga upp, men det kan definitivt hjälpa dig att göra ditt lopp till en tradition genom att erbjuda en belöning för hängivna och lojala deltagare. Du kan uppmärksamma de som har genomfört ditt lopp 5 år, 10 år och till och med 20 år i rad med en specialmedalj eller gåva. 

Ett annat sätt att tänka på detta är att skapa ett belöningsprogram kring upprepat deltagande. T.ex. deltagare som har genomfört ditt lopp 5 gånger får 5 % rabatt, 10 år, 10 % rabatt eller något liknande. 

Förnya Banan Och Lägg Till Något Nytt 

En utmaning är att hålla ditt lopp intressant år efter år. Deltagare söker nuförtiden alltmer nya utmaningar och nya upplevelser. Ett enkelt sätt att tillämpa detta på ditt eget lopp är att försöka ändra det genom att ändra banan varje år genom att lägga till nya spännande stigar eller coola passager med en ny vy. Du kan även titta på andra saker att förnya – kanske byta sponsorer, deltagargåvor, aktiviteter före och efter loppet eller andra aspekter av loppet.  

Skapa En Riktigt Bra Race-T-Shirt 

Tro det eller ej, men ett lopp som jag gjorde i Spanien (Marnaton Open Water) skapade ett så legendariskt rykte om designen på deras finisher t-shirts, att det blev en av de främsta anledningarna för många att anmäla sig och komma till loppet! Jag älskade de loppen också för upplevelsen, men många av mina vänner ville bara ha en av de där unikt designade t-shirtarna så mycket att de anmälde sig och gjorde loppet bara för t-shirten. Jag är säker på att det inte bara är designen, utan också prestigefullheten i att ha på sig tröjan efteråt. Kanske kan du hämta lite inspiration från detta och skapa något unikt med ditt lopp också!

Alla sätt du kan lägga till mervärde till ditt lopp innebär att du kan locka fler deltagare – och även öka sannolikheten att de kommer att ha det riktigt bra (och därmed återvända nästa gång). Det säger sig självt att detta gör att du kan ta betalt mer och tjäna mer på varje registrering också…

Det är så klart lite extra ansträngning, men en liten fest före eller efter loppet eller liknande kan verkligen hjälpa till att skapa en trevlig atmosfär runt ditt lopp. Aktiviteter efter loppet är populärt – de som tränat i månader för ditt lopp vill fira sina prestationer! Skapa en fantastisk atmosfär för dem genom att inkludera en måltid efter loppet, kanske med lokala leverantörer. Musik är alltid bra, och att få lokala kändisar involverade – med prisutdelningar, tävlingar eller bara umgås och servera drinkar eller vara barista – kan verkligen ge spänning och exklusivitet till ditt lopp.

Hjälp Deltagare att Träna För ditt Lopp

Skapa tips och insikter för ditt lopp. Erbjuda träningsråd och uppmuntra potentiella deltagare i deras träning på deras resa för att komma i form för ditt lopp. Just nu är det många som inte har någon rutin på sin träning. Många saknar motivationen att få tillbaka "fitnesskänslan" eller känslan av att vara stark nog att tävla igen. Att uppmuntra dina tävlande kommer att hjälpa dem att komma i form igen och även hjälpa dem att återvända till ditt lopp.  

Några fler tips att dela med sig av om hur man får deltagare att komma tillbaka? Vi vill gärna höra om det i vår Facebook-grupp för arrangörer