5 fordeler med å bruke en tidtakingsapp i løpet ditt

Foto av mennesker som løper i snøen, med en kvinne som registrerer tider

Tidtakingsapper er digitaliserte versjoner av manuell tidtaking. De egner seg utmerket til små og mellomstore løp, og kan faktisk ta imot opptil 1000 deltakere, avhengig av sportstype.  

Slik fungerer det: Du har en praktisk startliste direkte i appen, og du kan håndtere løperne på vei til startstreken, sjekke dem inn og til og med markere DNS ved behov.

Vi i RaceID har hatt en tidtakingsapp for løpsarrangører i flere år nå. Om bare noen uker lanserer vi en enda bedre app! 

La oss se nærmere på noen av de gode grunnene til at du bør vurdere å bruke en tidtakingsapp til å ta tiden på deltakerne dine. 

1. Enkel å bruke

Tidtakingsapper er svært nybegynnervennlige! Du trenger ikke omfattende opplæring eller teknisk støtte når det gjelder tidtakingsapper. De er enkle og oversiktlige, både for deg som løpsarrangør og for teamet av frivillige.  

2. Nøyaktig

Sammenlignet med manuell tidtaking gir tidtakingsapper en høy grad av nøyaktighet, ettersom det alltid finnes en sikkerhetskopi. Med en tidtakingsapp kan du oppdage og korrigere eventuelle unøyaktigheter med en gang, og dermed redusere antallet feilaktige data. RaceID-appen har for eksempel smarte innebygde funksjoner som gjør det enkelt å bytte tider og administrere ukjente deltakere, noe som reduserer risikoen for menneskelige feil.

3. Direkte resultater

Løpsdeltakere vil gjerne vite hvor de ligger og hvor raskt de fullførte løpet. Den gode nyheten er at med en tidtakingsapp kan de få denne informasjonen i samme øyeblikk som de passerer målstreken. Ingen grunn til å vente på at resultatene skal oppdateres! Med RaceID kan de se resultatene direkte i RaceID-appen for deltakere. Live-resultater publiseres altså umiddelbart! 

4. Miljøvennlig

E-avfall er et viktig tema for tiden. Hvis du tenker over det, er alternativet ditt - RFID-brikker til engangsbruk - ikke det beste alternativet for et lite til mellomstort løp som kan klare seg bedre med en tidtakingsapp i stedet. Hvis du allerede har smarttelefoner og nettbrett, har du allerede teknologien du trenger, siden du bare trenger å installere en tidtakingsapp på dem. Det er bedre å bruke det du allerede har. Her er flere måter du kan redusere karbonavtrykket ditt som løpsarrangør på.

5. Kostnadseffektiv

Dette er en av de viktigste grunnene til at du bør vurdere en tidtakingsapp i stedet for for eksempel brikketidtaking. Med tidtakingsapper trenger du ikke noe dyrt utstyr, bare smarttelefonen din, så de totale kostnadene reduseres dramatisk. Med tidtakingsapper trenger du ingen fancy dingser. Din trofaste mobiltelefon er din beste venn når det gjelder tidtaking, og det er alt du trenger.

For å oppsummere

Tidtakingsapper er et kostnadseffektivt, nøyaktig og miljøvennlig alternativ til dyrere tidtakingsbrikker og mindre nøyaktig manuell tidtaking. Med sin brukervennlighet, feilretting og raske tilgjengelighet av resultater gir de en smidig og effektiv opplevelse for både arrangører og deltakere, og eliminerer behovet for dyrt utstyr og teknisk kompleksitet. Så vurder tidtakingsapper til ditt neste løpearrangement for å sikre en problemfri opplevelse!

Ta en titt på tidtakingsappen vår!