RaceID vs RaceResult - Vilket anmälningsverktyg ska du välja?

Letar du efter ett lämpligt anmälningsverktyg för ditt lopp? Eller använder du redan ett och vill veta vad skillnaden är mellan de två populära systemen RaceResult och RaceID? Vi vill hjälpa dig att fatta rätt beslut. Även om vi erbjuder vårt eget registrerings- och evenemangshanteringssystem samt RaceID Timing App, vill vi att du ska hitta den bästa möjliga lösningen för ditt lopp, så att du kan hjälpa dina deltagare effektivt och spara så mycket tid som möjligt för dig själv.

Om RaceResult

RaceResult är ett globalt etablerat varumärke inom mjukvara för tävlingshantering, ursprungligen från Tyskland. RaceResult är främst inriktat på tidtagning med RFID-chip och erbjuder både passiva och aktiva tidtagningslösningar för alla typer av uthållighetstävlingar. De är kända för sina lokala erbjudanden och erbjuder hårdvara för lopptidtagning för uthyrning och att köpa. RaceResult har också sin egen inbyggda registreringsprogramvara som ansluts till deras tidtagningshårdvara. 

Om RaceID

RaceID är en plattform för både loppdeltagare och arrangörer som erbjuder ett komplett Event Management System (EMS) för loppsarrangörer, inklusive RaceID Timing App. RaceID Timing App är ett smidigt tidtagningsverktyg som är kopplat till RaceID:s administrations- och registreringssystem. Startlistor synkroniseras automatiskt och uppdateras i realtid, tillsammans med eventuella ändringar som du gör i administrationssystemet. Du kan också ställa in mellantider, lägga till tidtagningsassistenter med speciella, individuella inloggningar och mycket mer. Under loppet kan du i appvyn välja mellan tre skärmar för att visa startnummer i rutnäts- eller listformat samt resultat, beroende på hur många deltagare du har. Du kan också använda RaceID Anmälan med din lokala chiptidtagning (även att använda RaceID som registreringsplattform och ansluta RaceID till din RaceResult-tidtagning!)

Jämförelse mellan RaceResult och RaceID

Vi har sammanställt en praktisk översiktstabell för att du enkelt ska kunna se skillnaderna mellan RaceID och RaceResult. Kolla in den nedan och använd den för att fatta ditt beslut. 

Sammanfattning: Ska du välja RaceResult eller RaceID?

Sammanfattningsvis är båda leverantörerna bra sätt att göra ditt lopp effektivt och unikt. Valet bör göras baserat på storleken på ditt lopp, samt vikten av kundupplevelsen (vilket i sin tur ser till att deltagarena kommer tillbaka).

Om du har ett mindre och/eller längre lopp där fältet är ganska utspritt, är det enklaste och mest kostnadseffektiva valet för dig att använda RaceID för både registrering och tidtagning (med RaceID Timing App). För maraton eller trail kan du ta tid på upp till 1000 deltagare med appen. Om du har ett snabbt lopp (t.ex. ett 5 km-lopp eller ett cykellopp) rekommenderar vi upp till 300 deltagare. Du kan få mer information här om vilka typer av lopp som passar bäst för tidtagningsappen.

Om du behöver använda chiptidtagning (om ditt lopp har flera tusen deltagare) har du två alternativ. Om du föredrar att ha allt i ett system och på en plattform ska du välja RaceResult eftersom du kan använda registreringssystemet och programvaran och hårdvaran för tidtagning tillsammans. Om du inte har något emot att använda två olika verktyg kan du också använda RaceID för registrering för att få en snyggare och smidigare registreringsupplevelse för dina deltagare, och sedan ansluta RaceID-data till RaceResult via en smidig automatisk API-anslutning och använda din RaceResult-chiptidtagning på tävlingsdagen. 

För att visualisera de båda anmälningssystemen kan du se några skärmdumpar nedan:

RaceResult:

 

RaceID: 

Vi hoppas att detta hjälper dig att fatta ett beslut! Om du är nyfiken på RaceID är du välkommen att få mer information eller skapa ett gratis testkonto här.