De 5 bästa anmälningstjänsterna för internationella lopp

Är du tävlingsledare för en stor tävlingsserie eller cup som sträcker sig över flera länder eller till och med kontinenter? Jag slår vad om att du kämpar med kundsupport på olika språk, frågar dig vilka valutor du ska behandla betalningar i och kommunicerar med leverantörer i flera länder. 

Den internationella aspekten kan vara en utmaning för en arrangör. Men som idrottare är loppresor en av de bästa sakerna jag vet. Sim- och Swimrun-tävlingar har tagit mig till platser som jag aldrig skulle ha åkt till annars, och jag har haft några av mina bästa tävlingsupplevelser utomlands. Eftersom lopp- och idrottsresor blir alltmer populära är det definitivt en smart idé att arrangera lopp på internationella destinationer, särskilt när vi kommer ur pandemin och recessionen till fullo. 

Det finns flera unika utmaningar med att driva lopp i flera länder. En av dem är att hitta ett verktyg för anmälan och lopphantering som uppfyller alla dina unika behov, t.ex. att hantera betalningar i olika valutor och att registrera anmälningar på flera språk. Den här artikeln listar våra fem bästa verktyg att använda som internationell lopparrangör. 

Active

Pris: 10 kr + 2,9 % + transaktionsavgifter
Webbplats: active.com

Fördelar: Active är en av de stora internationella plattformarna för anmälan och tävlingshantering. De erbjuder dig ett robust system med (troligen) alla funktioner du behöver för att hantera en internationell cup. Du kan processa anmälningar för ditt evenemang i ett urval av valutor och du kan lägga till information och kommunikation på olika språk på din loppsida.

Nackdelar: Active's registreringssidor är täckta av reklam, både från tredje parter och från deras egna kampanjer. Det kan vara en ganska obehaglig upplevelse för deltagarna. Kanske finns det ett alternativ för att ta bort den. Vi tyckte också att det var ganska svårt att använda administrationssystemet, särskilt att logga in och skapa ett konto eftersom det krävdes några försök för att få det att fungera. Active erbjuder inte mycket personlig support om du får problem och priset är i den högre änden på ca 10 kr + 2,9 % + transaktionsavgifter, vilket blir totalt ca 6 % när någon betalar med kreditkort.

exempel på active.com
Exempel på en Active.com loppsida

Chronotrack

Pris: Endast offert
Webbplats: chronotrack.com

Fördelar: Med Chronotrack kan nästan alla dina internationella idrottare registrera sig på sitt eget språk. Flera länder och språk kan väljas i en rullgardinslista. När det gäller administrativa funktioner erbjuder de dig allt från början till slut eftersom de också är ett tidtagningsföretag och kan hyra ut RFID-tidtagningsutrustning till dig. Det kan definitivt vara fördelaktigt att ha alla dina uppgifter samlade i ett och samma system.

Chronotrack exempel på registrering
Exempel på registrering av deltagarkonto på Chronotrack.

Nackdelar: Chronotrack erbjuder inga priser på sin webbplats och har ingen inloggning för att testa systemet, så den undersökning vi har kunnat göra har varit begränsad. Det är dock vanligt att tidtagningsföretag erbjuder ett all-inclusive-paket där både tidtagning och registrering ingår. Detta är naturligtvis kostsamt, och registreringstjänsten kan verka lite "påklistrad" när man arbetar med leverantörer som specialiserar sig på tidtagning.

RaceResult

Pris: Endast offert
Webbplats: raceresult.com

Fördelar: Tyska RaceResult är en av de mest framstående och kända leverantörerna av tidtagningsutrustning i världen. Registrerings- och tävlingshanteringssystemet som de har byggt för att passa deras tidtagningshårdvara är fyllt med smarta funktioner och är sömlöst anslutet till systemet. Som deltagare kan du välja mellan flera språk när du anmäler dig och evenemangen kan konfigureras på olika språk och i olika valutor.

Nackdelar: Priserna anges inte på nätet, men säljs vanligtvis som ett paket med både tidtagning och registrering i ett och samma paket. Eftersom RaceResult främst fokuserar på att tillhandahålla en exceptionell tidtagningstjänst är registreringsverktyget kanske inte företagets främsta funktion. Även om det är ett grundligt verktyg som fungerar mycket bra, säger kunder som tidigare har använt dears administrationssystem att det är ganska komplicerat att arbeta med.

Njuko

Pris: Pris: Endast offert (priset börjar från 0,25 € per registrering)
Webbplats: njuko.com

Fördelar: Njuko erbjuder ett robust modulärt system där du kan välja ett huvudspråk för varje evenemangsupplaga, plus obegränsat antal ytterligare språk. Du redigerar sedan dessa språk sida vid sida i verktyget när du lägger upp ditt evenemang. Du kan välja vilken valuta som betalningen ska ske i för varje evenemangsutgåva. En smart sak är att de låter dig ansluta din egen betalningsgateway om du vill, och det minskar deras plattformsavgifter (men du måste betala de transaktionsavgifter som du är skyldig din egen betalningsleverantör). De är branschens första API-centrerade modulära plattform, vilket innebär att du i huvudsak bygger din idealiska registreringsplattform i deras miljö genom att välja de funktioner som passar dig bäst. Du betalar beroende på hur komplexa dina behov är och vilka moduler du väljer.

Nackdelar: är ett franskt företag, och det märks ibland. Det kan till exempel hända att du behöver hjälp med vissa översättningar som är standardfranska eller engelska för ditt språk, men låt inte detta störa dig - all information finns tillgänglig på flera språk med ett enkelt klick. Administrationsverktyget är mycket funktionellt men saknar en del stödjande dokumentation och behöver förbättras när det gäller användarvänlighet eller guider. Priserna på deras moduler etc. finns inte tillgängliga på deras webbplats, du måste kontakta dem direkt för att få en offert.

RaceID

Pris: 5 kr + 5%
Webbplats: arrangör.raceid.com

PS. Eftersom vi på RaceID skriver denna artikel har vi försökt att hålla denna recension så opartisk som möjligt! Men du är välkommen att kolla in systemet själv genom att skapa ett konto, för att bilda dig en egen uppfattning.

Fördelar: RaceID ger dig möjlighet att hantera betalningar i den valuta du väljer per tävling. Det är också möjligt att konfigurera upp till 8 språk för din loppsida och kommunikation - deltagarna kan anmäla sig smidigt via webben eller appen på det språk de föredrar och kan använda lokala betalningsmetoder. RaceID-appen och -communityt är också den plats där ditt lopp kan upptäckas av nya deltagare. Inbyggd marknadsföring med andra ord.

Nackdelar: För närvarande erbjuder RaceID endast metriska mått, men vi är på väg att lägga till imperiala enheter också. Deltagarbasen på RaceID består för närvarande främst av skandinaviska idrottare, men i takt med att vi växer kommer detta att spridas globalt. Du kan även här läsa mer om varför eller varför inte RaceID passar ditt lopp.

Ytterligare alternativ

Under vår marknadsanalys av internationella leverantörer var det inte många som erbjöd fullt språk- och valutastöd. De som du har läst om ovan var de få som klarade testet. Några fler att utforska som alternativ är: Si Entries, som också erbjuder språkstöd och Sportsmaniacs eller Red Podium som båda låter dig hantera betalningar i olika valutor.

Om du behöver fler alternativ och inte har något emot att bara hantera din anmälan på engelska, kan du kolla in hela listan över Europeiska och amerikanska leverantörer.