Varför Lopparrangörer Bör Bry Sig Om Recensioner – Experttips Från Racecheck

Varför är recensioner viktiga för ditt lopp, och hur du kan dra nytta av dem? Alexandros Tanti, vd och grundare av Racecheck, är vår gästbloggare för dagen och kommer att ge dig sina bästa tips om hur du kan använda recensioner, från flera års av erfarenhet av review-marketing: 

Autentiska recensioner från en oberoende plattform är ett av det mest kraftfulla verktygen för att skapa ett gott rykte om ditt lopp. När vi bad 100 Racecheck-användare att ange varför de skriver recensioner, sa 87 % att det var för att hjälpa andra med deras loppval och 75 % sa att det var för att de vill ge feedback på en positiv upplevelse. Om du inte använder recensioner går miste om en stor del positiv marknadsföring för ditt lopp.

Oberoende Feedback Från Deltagare Är Viktigt 

Du kan självklart skriva ditt eget marknadsföringsmaterial. Och det borde du. Men när du verkligen börjar sälja ditt lopp och upplevelsen, fråga dig själv — är det så trovärdigt det kan bli? Är det äkta eller känns det konstlat? Att växa ett lopp och attrahera nya deltagare är svårt. Det är här åsikterna och berättelserna från personer som har gjort ditt lopp tidigare är viktigast. Recensioner är verkliga och är oberoende, så orden är mer övertygande för läsare det är en nivå av äkthet som du inte kan skapa själv.

Motivera Dina Priser Med Recensioner

Budgetering och planering för ett lopp är en komplex process. När du har redogjort för alla utgifter och lämnat utrymme för att (förhoppningsvis) göra en vinst, kan det hela leda till en anmälningsavgift som höjer vissa ögonbryn. De flesta vet inte vad som händer bakom kulisserna i ett lopp, och du har ofta inte tid eller energi att förklara för alla varför ditt lopp kostar vad det gör. Du bör känna dig säker på det pris du räknat ut, utan att behöva anta ett defensivt tänkesätt om folk ifrågasätter det. Recensioner är ett bra sätt att subtilt motivera ditt pris genom positiv feedback från loppdeltagare.

Trovärdighet Lockar Sponsorer Till Ditt Lopp

Varumärken och sponsorer vill förknippas med välorganiserade lopp som ligger i linje med deras egna värderingar. Att kunna kvalificera din trovärdighet genom bra betyg och recensioner är ett kraftfullt verktyg för att attrahera partners. “Hey, ta inte bara vårt ord för det, titta på alla dessa topprecensioner från den senaste upplagan av loppet”.

Förstärk Kvalitetsstämpeln på Ditt Lopp

Istället för att bara din egen röst ropar om hur bra ditt lopp är, låt recensioner ge dig många röster som förstärker det positiva med upplevelsen du erbjuder. Fler röster når längre och ropar högre. Fler röster är en stämpel och en kvalitetsmarkör. Det här är de saker som folk letar efter och hjälper till att etablera ditt lopp snabbare. Recensioner påskyndar marknadsföringen av ditt lopp och förbättrar dess synlighet för nya deltagare.

SEO Är Viktigt, Och Recensioner Hjälper Till

Sökmotoroptimering är en term som slängs runt mycket, alltid framhållen som ett kärnmål för alla företag. Det är viktigt för dina lopp också. Överväg att någon skriver in orden “halvmaraton i sommar” på Google. Som arrangör av ett halvmaraton vill du att den personen ska hitta ditt lopp. Google kommer snabbt att bedöma hur väl din webbplats stämmer överens med denna sökning och rangordna dig i termer av relevans med alla andra webbplatser. Ju mer du kan göra för att göra din webbplats tilltalande för viktiga söktermer, desto närmare toppen av sökresultaten kommer din webbplats att visas. Detta innebär fler besökare på din hemsida och i slutändan, fler delatagre.

Racecheck-recensioner kan läggas in på dina loppsidor så att de förbättrar din SEO genom att öka antalet sökord som är associerade med din webbplats. Varje berättelse som en delatagre skriver om ditt lopp ger din webbplats mer synlighet. Ju fler historier, desto bättre resultat.

Men det finns en viktig sak till med SEO… När du börjar samla in recensioner för ditt evenemang, erkänner Google detta och lägger till dina betyg i sökresultaten. Dessa kallas “Rich Snippets”. Direkt från sökresultaten kan ditt lopp sticka ut över konkurrenterna. Så innan du ens når din webbplats och innan du läser några recensioner, blir potentiella deltagare informerade om ditt lopp.

Fler SEO-tips för din webbplats lopp , läs det här inlägget.

Använd Lopprecensioner som Innehåll i Sociala Medier

Bra recensioner är perfekta vittnesmål. Att kunna dela dem omedelbart i dina sociala medier är ett kraftfullt verktyg. Recensioner ger inte bara bra innehåll, utan det visar också att du läser och erkänner feedback, vilket är bra för relationen med potentiella deltagare. Tävlingsarrangörer som fortsätter att vara aktiva, delar uppdateringar och lägger upp innehåll kommer att respekteras.

Begreppet “social proof” ligger till grund för alla dessa punkter jag tagit upp. Beslutet att anmäla sig till ett lopp påverkas positivt av berättelserna och betygen från dem som har tävlat tidigare. När plånboken dras åt behöver deltagare veta att ditt lopp är bra valuta för pengarna. Som vi har föreslagit tidigare, ju mer information du kan göra tillgänglig på din webbplats, desto färre personer kommer att lämna den och ge upp. Recensioner hjälper dig att omvandla fler hemsidebesökare till deltagare.

Kolla in Racecheck för mer information om hur du kan använda plattformen för att dra nytta av deltagarrecensioner för ditt lopp.