Motivation hos deltagare efter pandemi och recession

I en värld som fortfarande är påverkad av pandemin och där en recession hotar har vi sett en trend mot en allmän nedgång i deltagandet i lopp i alla geografiska områden och sporter under början av 2022. Vi bestämde oss för att ta reda på om detta verkligen är fallet när det gäller loppdeltagarnas egna åsikter, och ställde en rad frågor till vårt community för att jämföra motivationen att delta i lopp före, under och efter pandemin. 

När deltagarna själva beskriver sitt tävlingsår kan man se vissa tendenser i hur de tänker. Pandemin och sjukdom är fortfarande aktuellt för deltagarna. Ord som långsam start, okej resultat, sjukdom och mindre lopp dyker upp, vilket tyder på att deltagarna inte helt och hållet är tillbaka till "tankesättet före pandemin".  

Den goda nyheten i denna rapport är att motivationen för att återvända till startlinjen fortfarande är hög och deltagare verkar inte har några planer på att minska antalet lopp de deltar i varje år. 

Insikter från rapporten:

  • Deltagarna anser att sin motivation att delta i lopp är hög.
  • De flesta är övertygade om att de kan delta i lopp på nytt igen, eftersom Covid anses vara över.
  • Recessionen påverkar troligen resvanor, och deltagarna minskar inte deltagandet i lokala lopp.
  • Deltagarna söker sig till lokala tävlingar för att spara kostnader

Ladda ner rapporten om deltagares motivation 2022

Fyll i dina uppgifter nedan för att få tillgång till hela rapporten med diagram, insikter och information. När du har fyllt i formuläret får du ett e-postmeddelande med en direkt nedladdningslänk. 


Är du intresserad av deltagardata? Kolla in vår omfattande rapport om deltagarnas preferenser från tidigare i år.