Forskjellen mellom låste og ulåste chip-timing-systemer
Når vi snakker om brikker eller RFID-tidtaking for løp, har du kanskje hørt om låste systemer eller inkompatibilitet mellom komponenter. I denne artikkelen forklarer vi hva du bør passe på og går gjennom forskjellen mellom låste og ulåste systemer.
Hvordan fungerer et RFID-tidtakingssystem?
I hovedsak består alle systemer av tre komponenter. Det er taggene (også kjent som brikker) som mottar og sender elektromagnetiske signaler mellom antenner eller matter, som igjen kommuniserer med lesere som dekoder signalene til lesbare data som deretter sendes til tidtakingsprogramvaren.
Du kan lese mer om hvordan RFID-systemer fungerer her.
Låste RFID-tidsstyringssystemer
Når en produsent lager et system, kan de velge om de vil "låse" signalene mellom brikkene, antennene og dekoderne slik at de bare fungerer sammen. Derfor må en løpsarrangør kjøpe og bruke samme type utstyr fra samme produsent hvis de skal bruke et låst system.
Åpne eller ulåste RFID-tidsstyringssystemer
Et ulåst system kan mikses og matches slik at det passer til arrangørens (ofte eksisterende) maskinvare. Det betyr at du ikke trenger å kaste og oppgradere alle komponentene i et system på én gang - du kan oppdatere brikkene og senere oppgradere antennene eller kjøpe nye dekodere. Ulåste systemer er selvsagt mer populære blant arrangører som ikke har råd til å oppgradere alt på én gang - eller de som arver én type brikke fra ett løp og én type antenne fra et annet.
Sammendrag - låste og ulåste chip-timingsystemer
Vær alltid oppmerksom på hvilken type system du vurderer å bruke - kan det brukes sammen med maskinvare fra andre produsenter? Er det åpent og ulåst, eller er det låst?
For en sammenligning av Timing Systems se denne artikkelen som inneholder et nedlastbart regneark for sammenligning.