Hermanövarvet får toppkarakterer fra deltakerne

"Hvert år gjennomfører vi en evalueringsundersøkelse med deltakerne, og på spørsmålet om hvordan påmeldingen ble oppfattet, har vi alltid fått høye karakterer fra løpsdeltakerne, bare 4 eller 5 av 5 mulige.

Jeg kan ikke huske at vi i det hele tatt hadde problemer med deltakere som klaget over at registreringen var komplisert eller lignende."

Hermanövarvet, som løpes på den vakre svenske vestkysten, er det søteste sommerløpet og byr deltakerne på en herlig sommerdag med is, hyggelig løping med fantastisk utsikt og aktiviteter før og etter løpet. 

Vi intervjuer arrangørene Max og Linus som har arrangert løpet sammen siden 2018, da de gjorde en større modernisering og oppussing av arrangementet etter at de tok over etter den forrige arrangøren. De har også klart å komme fenomenalt tilbake etter pandemien og slå deltakerrekord i år. Les om hvordan de markedsfører løpet og få inspirasjon og tips fra disse to proffene.

Fortell litt om dere selv og hvordan dere begynte å organisere Hermanövarvet.

Max og jeg var begge med på å arrangere et annet løp, Sandsjöbacka Trail, der vi ble kjent med hverandre. Senere fikk vi muligheten til å ta over Hermanövarvet fra den forrige arrangøren, noe vi grep umiddelbart fordi vi ønsket å arrangere et fantastisk sommerløp og hadde flere ideer om hvordan vi ville utvikle og forbedre løpet.

Vi startet med å legge et terrengløp til det allerede etablerte 10 km-løpet. Vi gjorde det til mer enn et løp, og markedsførte det som den herligste sommerdagen med god stemning og aktiviteter før og etter løpet. Det gikk veldig bra fra det første året og utover, vi fylte stort sett alltid startplassene våre maksimalt.

Du har klart å få løpet til å vokse raskt de siste årene. Hvordan har dere gjort det?

Fra starten av tenkte vi at vi ikke ville ha et superstort løp, og bestemte oss for å sette et tak på 250 plasser for hver distanse. Vi tenkte at dette også ville være en smart strategi for å ha et begrenset antall plasser å markedsføre. Det gikk bra, og vi klarte å fylle plassene.

Vi jobbet også med varemerket, skapte en logo og noen fine merkevaredesigns, i tillegg til å bygge en attraktiv nettside. Vi opprettet også kontoer på sosiale medier og begynte å være aktive der for å tiltrekke oss deltakere til løpet. Helt fra den første utgaven sørget vi for å ta profesjonelle bilder og lage en fin video for å sikre markedsføringsmateriell for fremtiden.

Hvordan håndterte dere pandemien?

Vi avlyste 2020, og laget en variant av løpet som en åpen runde som man kunne løpe på egen hånd. Vi ga deltakerne valget mellom å utsette starten til neste år eller få pengene tilbake. I 2021 tenkte vi først på å avlyse igjen, men ventet til siste øyeblikk og tidsbestemte restriksjonene slik at vi kunne gjennomføre løpet trygt til slutt. Vi tenkte hele tiden at dette er midlertidig, og at vi hadde alle intensjoner om å komme tilbake etter pandemien.

Det er mange løp som har slitt med å få tilbake deltakerne sine. Men dere har lykkes, hva tror du er grunnen til det?

Veldig vanskelig å si... men vi har både holdt god kontakt med lokale løpeklubber og treningsgrupper og fortalt dem om løpet og informert lokalt om når vi ville starte opp igjen. Jeg tror at vi hadde god flyt og levde på gamle meritter, og det gode ryktet vi skapte rundt løpet har skapt en sterk tillit blant deltakerne slik at de ønsker å komme tilbake, selv om det har vært en lang ventetid med pandemien.

Vi var imidlertid bekymret for at påmeldingene kom inn mye senere enn normalt i år. Men heldigvis kom de inn til slutt, stort sett ikke før 2 måneder før løpet. Vi klarte faktisk å slå deltakerrekord i år, noe som var gøy å se.

Jeg tror også at barneløpet som vi la til i år bidro til økningen i antall deltakere. Mange familier kom ut og alle deltok og hadde en fin og aktiv sommerdag med is, løping og godt vær.

Hva var problemet eller utfordringen din før du begynte å bruke RaceID?

De vi overtok løpet fra, hadde ingen organisert påmelding til løpet, ikke noe online i det hele tatt. Vi innså at vi trengte en slags påmeldingsportal. Vi trengte noe relativt enkelt, en ryddig påmelding for deltakere med betaling, der vi også kunne selge et ekstra etterløp som et alternativ.

Hvorfor valgte dere RaceID, og hvordan har plattformen hjulpet dere med å løse problemet?

Vi søkte etter og vurderte ulike alternativer. Det som fikk oss til å velge RaceID, var at det så finere og mer moderne ut og var noe mer enn et vanlig påmeldingsskjema. Vi så på det som en ekstra ressurs, for eksempel for å bli sett i løpskalenderen.

Den gang, i 2018, var RaceID imidlertid ikke i nærheten av hva det er i dag. Den har definitivt blitt forbedret, og nye smarte funksjoner har kommet til. Det er noen ting vi har gitt tilbakemelding på som fortsatt kan forbedres, og det ser vi frem til!

Hvert år gjennomfører vi en evalueringsundersøkelse blant deltakerne, og i spørsmålet om hvordan registreringen og på spørsmålet om hvordan registreringen ble oppfattet, har vi alltid fått høye karakterer fra deltakerne, bare 4 eller 5 av 5 mulige. Jeg kan ikke huske at vi har hatt noen som helst problemer med deltakere som har klaget over at påmeldingen var komplisert eller lignende.

Hva er dine fremtidige ambisjoner for løpet?

Vi ønsker fortsatt at det skal være en flott og hyggelig løpsdag og har ingen ambisjoner om å tjene mye penger. Vi gjør dette fordi det er gøy, og ønsker å gi deltakerne en fin opplevelse.

Det er imidlertid gøy å utvikle løpet mer, og vi tenker på å legge til en SUP-distanse rundt Gullholmen neste år. Vi skal snakke om det og se hvordan vi skal gå videre! 

Du finner mer informasjon om Hermanövarvet på løpets løpsnettstedet. Hvis du er nysgjerrig på hvordan andre arrangører bruker RaceID, se flere referanser.