De beste løpskalenderne arrangementet ditt bør være oppført i

30 % av løpsdeltakerne sier at de bruker løpskalendere på nettet for å finne nye løp. Det er stor potensiell trafikk og nye deltakere du ikke vil gå glipp av som løpsarrangør! Det kan imidlertid være vanskelig å finne de riktige kalenderne. Mange løpskalendere på Internett er utdaterte og ufullstendige...

I denne artikkelen lister vi opp de viktigste internasjonale løpskalenderne du bør være med i, og vi trekker også frem noen idrettsspesifikke kalendere som er viktige for nisjemarkeder. Det kan være litt vanskelig å holde løpet ditt oppdatert i alle disse kalenderne, men det er vel verdt det for å øke synligheten og sjansene for å få nye deltakere som du ellers ikke ville nådd. Dessuten er det nesten alltid gratis å være oppført i disse kalenderne, ettersom leverandørene ønsker å tilby en komplett og nyttig søketjeneste til sine besøkende. Det er med andre ord en svært billig og effektiv markedsføringstaktikk. 


Data fra RaceID Deltakerundersøkelse 2022. 

Internasjonale løpskalendere

Ahotu by World Sports Group

Ahotu har gjort en god jobb med å samle løp fra alle verdenshjørner og organisert dem i sportskategorier. Det skulle ikke forundre meg om ditt løp allerede finnes der. Hvis ikke, sørg for at du legger til ditt løp ved å gå til denne lenken (krever at du oppretter en konto).

Nettsted: https://www.ahotu.com/

Race-Calendar.com

Race-calendar.com viser hovedsakelig løpsløp over hele verden. Brukerne kan søke etter løp i forskjellige kontinenter og land. Nettstedets design har en lang vei å gå (etter min mening), men for mange løpere gjør den jobben godt nok. Hvis løpet ditt ikke er oppført, kan du gjøre det her.

Nettsted: https://www.race-calendar.com

Race-Find

Hvis løpet ditt befinner seg i USA eller Canada, må du sørge for at det vises på Race-Find. Denne kalenderen lar brukerne klikke på en hvilken som helst stat eller et hvilket som helst sted på kartet, og gir deg umiddelbart alle løp som er tilgjengelige i området. Denne kalenderen fokuserer på USA og Canada, så hvis løpet ditt er i Europa, kan du hoppe over denne. 

Nettsted: https://race-find.com/

Vis løpet ditt på Google Event Search

En ny funksjon hos Google er at du kan søke etter arrangementer i Google Event Search. Jeg tror denne tjenesten rulles ut i enkelte land (jeg kan i hvert fall bruke den her i USA!). For å være sikker på at arrangementet ditt automatisk blir oppført i Google Events, må du følge retningslinjer for utviklere og strukturere koden din slik at Google oppdager at du har informasjon om et arrangement. Dette kan være litt vanskelig, så du kan vanligvis stole på at påmeldingsleverandøren din har et nettsted som er optimalisert for Google Events, og at arrangementene dine vises med en lenke til påmelding (eller billetter, som Google kaller det) som denne:

Utnytt anmeldelser med RaceCheck

Oppfør arrangementet ditt på Racecheck for å vises når folk søker etter anmeldelser av løpet ditt. Racecheck er ikke en kalender i seg selv, men det kan hjelpe deg med å få bedre søkeresultater for løpet ditt hvis du begynner å samle inn anmeldelser via denne plattformen. Ta en titt på RaceCheck informasjon for arrangører for alle detaljer.

Nettsted: https://organisers.racecheck.com/

Og til slutt....RaceID.com og RaceID-appen. 

Selvfølgelig har vi visse fordommer når vi skriver en artikkel som denne. Hvis du vil ha løpet ditt oppført i den flotteste og mest nyttige kalenderen og appen, trenger du ikke lete lenger...? Sørg for at løpet ditt blir lagt til i den internasjonale RaceID-kalenderen. Den har over 8000 løp og vokser raskt. Legg til løpet ditt ved å fylle ut dette skjemaet. Ingen konto er nødvendig.

Nettsted: raceid.com

Last ned RaceID-appen for deltakere

Sports- og løpsspesifikke kalendere

Mange deltakere er inkarnerte tilhengere av én idrett og lever i en verden av kun den sporten. I slike tilfeller kan det være en god idé å benytte seg av nisjekalendere som kun viser løp i en bestemt idrett eller type løp. Nedenfor viser vi noen eksempler på internasjonale kalendere for vanlige Grit-løp (også kjent som utendørs utholdenhet) idretter:

Landsspesifikke løpskalendere 

De fleste av kalenderne ovenfor er internasjonale og omfatter alle land. Når du planlegger markedsføringen og synligheten din på nettet, bør du også se etter lokale kalendere på ditt språk, både i ditt land og i din by, delstat eller region. Sjekk for eksempel om idrettsforbundet i landet ditt har en kalender du bør være oppført i (hvis du er medlem av et forbund). Det kan utgjøre en stor forskjell å være synlig i ditt nærmiljø, da løpere som bor i nærheten av deg ikke trenger å reise så langt for å komme til arrangementet ditt. Ingen logistiske unnskyldninger for ikke å melde seg på! 

Hold kalenderoppføringene dine oppdatert

Vi håper du fant denne artikkelen nyttig. Nå er det bare å sørge for at løpet ditt er synlig i alle verdenshjørner! Det krever litt innsats å legge til informasjon i kalenderne, men det vil være verdt det når du får flere deltakere.

Profftips: Legg inn en påminnelse i den personlige kalenderen eller huskelisten din hvert år når datoen for løpet er bekreftet, for å gå inn og oppdatere informasjonen i hver enkelt løpskalender. Ha også et dokument med informasjon om løpet ditt som du enkelt kan kopiere og lime inn, slik at du hele tiden kan legge til riktig informasjon i hver kalenderboks. Lykke til! 

PS. Ikke glem at du kan legge til løpet ditt i RaceID rett her hvis du ikke allerede har gjort det. Det er raskt og gratis.