Så automatiserar du deltagarkommunikation med Zapier

Person som håller i telefon med öppen e-postinkorg

I loppbranschen är effektivitet en viktig nyckel. För dig som lopparrangör är det inte bara en logistisk utmaning att säkerställa sömlös kommunikation med deltagarna, utan också en viktig aspekt för att erbjuda en minnesvärd upplevelse. Här är Zapier din bästa vän. Zapier är ett kraftfullt verktyg som kan revolutionera ditt sätt att hantera kommunikationen med deltagarna. I det här blogginlägget kommer vi att utforska varför standardisering och automatisering av deltagarkommunikation är avgörande för lopparrangörer. Låt oss se hur Zapier kan bli en game-changer för dig.

Vad är Zapier?

Zapier är ett webbaserat automatiseringsverktyg som gör att du kan koppla ihop dina favoritappar. Till exempel e-post, meddelandeplattformar och mycket mer. Med Zapier kan du automatisera repetitiva uppgifter genom att skapa arbetsflöden som kallas "Zaps". Dessa Zaps möjliggör sömlös kommunikation och dataöverföring mellan olika applikationer. Detta eliminerar behovet av manuella ingrepp. Med andra ord sparar du massor av tid! 

Varför ska du automatisera din deltagarkommunikation?

Effektiv och konsekvent kommunikation är avgörande för att alla evenemang ska bli framgångsrika. Och som vi vet är lopp inget undantag. Här är några fördelar med att automatisera kommunikationen med deltagarna:

 • Spara tid: Genom att automatisera repetitiva uppgifter som att skicka registreringsbekräftelser, tävlingsinformation och enkäter efter evenemanget frigörs värdefull tid för dig.
 • Var konsekvent: Standardiserad kommunikation säkerställer att alla deltagare får samma information, vilket minskar risken för förvirring eller missförstånd.
 • Anpassa: Trots automatisering kan du anpassa meddelanden baserat på deltagardata, vilket gör att varje kommunikation känns skräddarsydd för individen.
 • Minska antalet fel: Manuell datainmatning kan leda till fel. Automatisering minimerar risken för stavfel eller felaktigheter i kommunikationen med deltagarna.
 • Förbättra ditt engagemang: Automatiserade påminnelser och uppdateringar håller deltagarna engagerade och informerade, vilket förbättrar deras helhetsupplevelse och gör ditt evenemang bättre. 

Ta inte bara mitt ord för det, lyssna på vår kund Nicholas Roman som berättar om hur han konfigurerade RaceID med Zapier och få några ytterligare värdefulla tips om hur du säkerställer att kommunikationen är på topp: 

Så här ansluter du en Zap från RaceID till valfri app

Låt oss nu dyka ner i de praktiska stegen för att skapa en Zap från RaceID till din föredragna kommunikationsapp. Naturligtvis kan du använda Zapier mellan alla verktyg du använder, men vi tar RaceID som exempel här eftersom vi har skapat en praktisk integration direkt från din tävlingspanel. 

 1. Skapa ett Zapier-konto: Om du inte har ett, registrera dig för ett Zapier-konto.
 2. Starta en Zap och välj Webhook som Trigger: en Webhook URL kommer att genereras för dig att kopiera. 
 3. Anslut ditt RaceID-konto till zappen: öppna ditt Race-evenemang i admin och hitta alternativet "Lägg till integration" i inställningarna. Följ anvisningarna för att ansluta din webhook-URL till ditt RaceID-event på ett säkert sätt. Se alla detaljer med skärmdumpar av stegen i guiden här.
 4. Ställ in åtgärdsappen: Välj den app där du vill skicka data från RaceID och automatisera kommunikationen, t.ex. Gmail, Mailchimp, Slack eller någon annan meddelandeplattform. Konfigurera åtgärdshändelsen, t.ex. att skicka ett e-postmeddelande.
 5. Mappa datafält: Se till att deltagardata från RaceID är korrekt mappade till fälten i din valda app.
 6. Testa din Zap: Kör ett test för att säkerställa att automatiseringen fungerar smidigt.
 7. Aktivera din Zap: När du är nöjd med testet aktiverar du din Zap och ser hur deltagarnas kommunikation automatiseras sömlöst.

Mer information om installationen finns i denna steg-för-steg-guide

I loppbranschen, där varje sekund räknas, är automatisering av deltagarkommunikation ett strategiskt steg mot framgång. Så ta steget in i Zapier-världen och förändra hur du kommunicerar med dina deltagare - dina deltagare kommer att tacka dig för det!

Om du har några frågor eller vill ha hjälp med att skapa ett RaceID-konto för ditt lopp, tveka inte att höra av dig eller bara kom igång och prova själv!