När du bestämmer dig för att RaceID är något för dig, vad händer sedan? På den här sidan beskrivs processen och vilka steg du kan förvänta dig att ta härnäst. 

Hur du anmäler dig och öppnar registreringar - 4 enkla steg

1. Skapa ett organisatörskonto

Först måste du skapa ett konto på arrangör för att få tillgång till RaceID Super Admin. Gå till admin.raceid.com och följ stegen. Du får gärna skapa ett konto och titta runt, även om du inte är redo att gå med oss ännu.

2. Lägg till din första lopp i RaceID Admin och skicka den för godkännande.

Börja skapa din lopp! Det är enkelt och kan göras på 5 minuter. Som nämnts ovan behöver du inte delta i ett onboarding-möte om du inte vill det.

För specifika frågor och hjälp har vi video- och textguider för nästan alla funktioner i systemet. här och på vår Youtube-kanal.

När du är nöjd med din lopp klickar du på knappen "Skicka för godkännande". Vi kommer att ta emot begäran och godkänna din lopp eller återkomma till dig med justeringar om det behövs.

3. Ge oss dina bankuppgifter för utbetalningar.

Det är viktigt att du fyller i dina organisations- eller företagsuppgifter och ger oss ditt valda bankkonto så att vi kan överföra intäkterna från dina registreringsavgifter till dig. Du kommer att få tydliga instruktioner om hur du gör detta när du har skapat ett konto och vi har godkänt din lopp. I detta steg måste du också välja vilket paket du vill ha.

4. När din lopp är godkänd kan du öppna registreringar med en knapptryckning.

När vi godkänner din lopp är du nästan klar. Öppna dina registreringar genom att publicera och klicka sedan på den grå knappen "Registrering" i admin så att den blir gul. Du har nu officiellt lanserat din lopp, och deltagarna på plattformen kan upptäcka den och registrera sig!

Din lopp och ditt RaceID fram till lopp Day

1. Se hur dina registreringar kommer in och hantera dem i Admin Dashboard

Nu är det inte mycket du behöver göra (åtminstone när det gäller registrering och betalningar) fram till lopp dagen. Luta dig tillbaka och njut av att din startlista växer, eftersom RaceID-systemet tar hand om allting automatiskt.

Du kan se och redigera alla registreringsuppgifter i RaceID Super Admin Dashboard.

Du kan skicka meddelanden och push-notiser till dina tävlande om du behöver ge ytterligare information och ansluta RaceID till dina favoritappar och verktyg via Zapier.

2. Få betalt av RaceID varje månad

När vi har fått dina bankkontouppgifter betalar vi ut dina inkomster i omgångar varje månad. Det fungerar så här: RaceID hanterar betalningen från varje deltagares registrering plus eventuella extrafunktioner som du säljer i kassan via vår betalningspartner (Stripe, en internationellt erkänd leverantör). Vi sparar alla dina pengar för registreringsavgiften på ett säkert och separat bankkonto. När det är dags för utbetalning stämmer vi av dina uppgifter och sammanfattar dina intäkter för den specifika perioden. Vi tar sedan bort vår provision och skickar en direkt banköverföring till dig. Vi ger dig också ett noggrant avstämningsblad som du kan behålla för dina register och din bokföring.

3. Förbered dig för tidtagning

När det börjar närma sig lopp -dagen är det dags att förbereda dataöverföringen till ditt tidtagningsföretag eller att öva på att använda RaceID Timing-appen.

För lopp som använder chiptidtagning: Om du väljer att arbeta med en av våra partnerleverantörer hjälper vi till med kommunikationen och ser till att alla startlistor och deltagardata överförs korrekt. Vi har alltid en tydlig och öppen dialog mellan dig, oss och tidtagningsföretaget. Om du använder en lokal tidtagare kan du antingen ansluta till deras system via vårt öppna API eller så kan du helt enkelt exportera uppgifterna i en Excel-lista och skicka den till din tidtagare.

För tävlingar som använder RaceID Timing App: Några veckor före lopp får du ett utbildningspaket med alla instruktioner som behövs för att använda tidtagningsappen. Vi rekommenderar starkt att du testar den och alla inblandade assistenter, särskilt om det är första gången du använder appen.

4. lopp Dag - gör det bästa av det 🙂

5. Efter lopp: se resultaten i appen och på nätet

Om du använder RaceID Timing-appen kan du och dina åskådare se live-resultat online och i RaceID-appen. Fullständiga resultatlistor finns också tillgängliga efter att lopp är avslutad. Du kan också ladda upp resultaten manuellt om du inte har integrerat din tidtagningsleverantör med oss.

6. Ställ in din lopp för nästa år och öppna registreringarna! 

 

Redan före lopp -dagen kan du duplicera evenemanget, ändra datum och öppna registreringarna för nästa år! Få deltagarna anmälda på sin höjd direkt efter mållinjen!

Vad väntar du på? Börja nu!