Lidingöloppet samarbetar med RaceID för att erbjuda AI-drivna träningsprogram för Miles

Stockholm, Sverige - 7 juni 2024

RaceID AB är stolta över att meddela sitt nya samarbete med Lidingöloppet, ett av världens mest prestigefyllda långlopp. Samarbetet innebär att Lidingöloppet kommer att marknadsföra och sälja RaceID Miles, avancerade AI-drivna träningsprogram, för att hjälpa löpare att nå sina träningsmål.

RaceID Miles är ett träningsprogram som utvecklats i samarbete med svexa, ett världsledande företag inom dataanalys, träning och träningsmodulering. Träningsprogrammen använder avancerade algoritmer och AI-teknik för att skapa personliga träningsplaner som optimerar varje löpares prestation och hjälper dem att nå nya höjder.

"Vi är mycket glada över att ingå detta samarbete med Lidingöloppet," säger Erik Sjöbeck, VD för RaceID AB. "Genom att kombinera vår teknologiska expertis med Lidingöloppets långa erfarenhet och starka varumärke inom löparvärlden, är vi övertygade om att vi kan erbjuda löpare de bästa verktygen för att förbättra sina resultat."

Lidingöloppet, känt för sina utmanande terrängbanor och stora deltagarantal, ser detta som en möjlighet att ge sina löpare ytterligare stöd i deras träningsresor. "Att kunna erbjuda våra deltagare RaceID Miles AI-drivna träningsprogram är ett stort steg framåt," säger Carina Thomasson, sponsringsansvarig för Lidingöloppet. "Vi tror att denna teknologi verkligen kan hjälpa hur våra löpare förbereder sig och presterar, både inför Lidingöloppet och våra andra lopp."

RaceID Miles träningsprogram är tillgängliga för löpare på alla nivåer och kan enkelt anpassas efter individuella mål och behov. Med hjälp av AI och datadrivna insikter kan varje löpare få en skräddarsydd träningsplan som tar hänsyn till deras specifika förutsättningar och mål.

Om RaceID

RaceID är ett innovativt sportteknikföretag vars plattform, RaceID, engagerar över 100.000 deltagare årligen. Med hjälp av den senaste tekniken strävar RaceID efter att hjälpa idrottare på alla nivåer att hitta sin nästa utmaning och nå sina mål med ett leende på läpparna.

Om Lidingöloppet

Lidingöloppet är ett av världens största terränglopp och har arrangerats sedan 1965. Med en bana som sträcker sig över Lidingös natursköna landskap, lockar loppet årligen tiotusentals löpare från hela världen. Lidingöloppet är känt för sin utmanande terräng och sin starka gemenskap bland löpare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Sjöbeck
VD, RaceID AB
E-post: erik@raceid.com
Telefon: +46 722 22 43 20 +46 722 22 43 20

Carina Thomasson
Sponsringsansvarig, Lidingöloppet
E-post: carina.thomasson@lidingoloppet.se
Telefon: +46 70 70 793 40 73 +46 70 70 793 40 73