Tysklands mest eftertraktade: de 10 bästa maratonloppen, som måste finnas med på din Bucket-List

 

  1. Werderseelauf i Bremen 17.03.2024
  2. Mitt Freiburg Marathon i Freiburg 07.04.2023
  3. Leipzig Marathon 21.04.2024
  4. Oberelbe Marathon Dresden 28.04.2024
  5. Helgoland Marathon 04.05.2024
  6. Eifelmarathon 09.06.2024
  7. Sparkassen-Metropolmarathon Nürnberg Fürth 16.06.2024
  8. Generali Köln Marathon 06.10.2024
  9. Generali Muenchen Marathon 13.10.2024
  10. Mainova Frankfurt Marathon 27.10.2024

"Jag springer för att det alltid tar mig dit jag vill"

Har du kanske ett resmål för år 2024? Eller vill du gärna springa ett maratonlopp? Kanske har du redan deltagit i ett maratonlopp och vill ha ett nytt? Normalt sett vill man inte lära känna en stad genom ett maratonlopp, men många maratonlopp leder faktiskt till de viktigaste sevärdheterna. Dessutom erbjuder några maratonlopp en sträcka genom vackra landskap - då blir det ännu lättare. Vi visar dig de 10 bästa maratonloppen i Tyskland; här är inte bara de största, utan också de med en utomordentligt vacker sträcka!

1. Werderseelauf Bremen

Wann: 17.03.2024
Wo: Rund um den Werdersee
Anmälan: https://werderseelauf.de/anmeldung/

Der Werderseelauf finns sedan 2021 årligen på en flack sträcka mitt i Bremen, runt om den Werdersee statt. Här rinner hela sträckan ner i vattnet och man kan njuta av naturen runt omkring. Angenäma temperaturer i mars gör loppet till ett tollen Frühlingslauf. Inom ramen för detta maratonlopp kommer dessutom den tyska mästerskapen i ultramaraton att genomföras, vilket gör evenemanget till en absolut MUSS.

2. Mitt Freiburg Marathon

Wann: 07.04.2024
Wo: Freiburg
Anmälan: https://www.mein-freiburgmarathon.de/anmeldung/

Freiburg är inte bara känt för att vara Schwarzwaldes huvudstad, utan också för klassiska fackbutiker, små gator och en mångfald av kultur och konst.
Den sydligaste storstaden i Tyskland erbjuder vid sitt Mein Freiburg Marathon en fantastisk sträcka, som leder till SC Freiburgs fotbollsstadion samt till Seepark och många andra sevärdheter. En annan höjdpunkt är Bürger Maultaschen Party, som hålls lördag och söndag för alla deltagar*innor och deras ledsagare (inte bara för Schwaben en fantastisk upplevelse!). Wer also schon lange in die Stadt im Breisgau reisen wollte, hat hier eine außergewöhnliche Möglichkeit.

3. Leipzig Marathon

Wann: 21.04.2024
Wo: Leipzig Innenstadt
Anmälan: https://baer-service.de/anmeldung/LEM

Maratonloppet i Leipzig är inte bara ett av de äldsta maratonloppen (sedan 1897), utan erbjuder även en sightseeingtur genom staden. Förbi fotbollsstadion i RB Leipzig, över Augustplatz, Opern och andra "Must-See's" kan man se Sachsens bevölkeringsrikaste stad på ett fantastiskt sätt. Detta Marathon är en riktig Klassiker i Tyskland, som inte bara ger gamla och nya Lauf Leidenschaften, utan också absolut hör hemma på din Bucket-List!

4. Oberelbe Marathon Dresden

Wann: Från Königstein till Dresden
Wo: Dresden / Sächsische Schweiz
Anmälan: https://baer-service.de/anmeldung/ELB

Den som redan en gång i tiden ville resa till Sächsische Schweiz har genom Oberelbe Marathon i Dresden den bästa grunden för detta. Loppet startar i Königstein, en liten Örtchen i Sächsischen Schweiz och leder längs atemberaubenden Felslandschaften des Elbsandsteingebirges. Vidare går det över Pirna i riktning mot Dresden, där också ännu några sevärdheter, som till exempel Dresdens kvinnokyrka samt en sträcka längs Elbe på er väntar. En höjdpunkt för Begleitpersonen är den erbjudna Dampferfahrt, som den Marathon von Königstein bis Dresden begleitet. Den som också från sitt maratonlopp vill göra en fantastisk resa för familjen, är här helt rätt.

5. Helgoland Marathon

Wann: 04.05.2024

Wo: Auf Helgoland
Anmälan: https://www.helgoland-marathon.com/anmeldung/

Du söker efter ett unikt maratonlopp? Hur var det med det enda Hochsee-Marathon i världen? Då ska du bege dig till Helgoland! Ön erbjuder inte bara en fantastisk kuliss, utan arrangerar i år sitt 25. Maraton. Den som framför allt är ute efter maratonlopp i en enastående landskap bör absolut delta i detta lopp. An Leuchttürmen und Felsen vorbei und das auf hoher See - eine Erinnerung, die gewiss bleibt.

6. Eifelmaraton

Wann: 09.06.2024
Wo: Von Waxwailer durch die Eifel
Anmälan: https://www.eifelmarathon.com/marathon/

Eifel är en över 5300 km2 stor och vidsträckt bergskedja med en nationalpark, Vulkaneifel och många landskapliga höjdpunkter och hör därmed till ett av de populäraste resmålen i Tyskland. Den som vill se Eifel per fot kan anmäla sig till Eifelmarathon i juni, som går längs en flodvåg och bjuder på en vacker natur. För alla Läufer finns det dessutom en Pasta Party på förkvällen, så att deras Kohlenhydratspeicher för den stora löpningen kan fyllas på.

7. Sparkassan Metropol Marathon

Wann: 16.06.2024
Wo: Fürth och Nürnberg
Anmälan: https://metropolmarathon.de/anmelden/

Detta års Metropol Marathon går först från Fürth till Nürnberg och sedan genom två storstäder i Frankenland. De båda städernas borgmästare vill därmed skapa ett evenemang för alla Bürger*innen och deras familjer. Dessutom erbjuder Marathon därmed den enastående möjligheten, att få två nya städer på din Bucket List.

Man börjar i den underbara Altstadt Fürth, som har många Fachwerkhäuser att erbjuda, för att sedan springa på en sehensvärd sträcka i riktning mot Nürnberg, där fantastiska sevärdheter väntar på en.

8. Generali Köln Marathon

Wann: 06.10.2024

Wo: Köln
Anmeldung: https://generali-koeln-marathon.de/anmeldung/

Vem behöver redan en sightseeingbuss, när man kan se Köln även när man springer? Köln Marathon är det perfekta alternativet för alla som älskar Läufe genom Großstädte. Den fjärde största staden i Tyskland har för löpningen en enastående väg genom Kölns Altstadt och alla viktiga sevärdheter, som till exempel Kölner Dom eller Neumarkt. Dessutom räknas Köln Marathon till de största i hela Tyskland och är därmed en oöverträffad upplevelse.

9. Generali München Marathon

Wann: 13.10.2024

Wo: München
Anmeldung: https://www.generalimuenchenmarathon.de/en/registration/

Ett maratonlopp i Bayerns huvudstad och därmed samtidigt ett av de 3 största i Tyskland? Då kör vi till München! Staden är inte bara mycket populär på grund av oktoberfesten - Generali Marathon är känt över hela världen och därmed deltar många internationella löpare. Loppet går genom staden och passerar också alla viktiga sevärdheter, vilket ger ett unikt Lauferlebnis. Das Ziel ist normalerweise in der Allianz Arena - man fühlt sich auch wie ein Star!

10. Mainova Frankfurt Marathon

Wann: 27.10.2024

Wo: Frankfurt am Main
Anmälan: Mainova Frankfurt Marathon 2024 | motionevents-registrations.com

Mellan Hochhäusern, genom Altstadt, längs Main, med en blick på Skyline. Frankfurt är känt för sin mångsidiga kultur och kallas för "Mainhattan" - det tyska New York.
Mainova Frankfurt Marathon hör definitivt till de vackraste loppen i Tyskland och bör därför absolut finnas med på din Bucket List! På hela sträckan står åskådare, som jublar och gläder sig över årets sportevenemang. Dessutom är målgången i Frankfurter Festhalle en unik upplevelse, där det vid varje tidpunkt, efter tre eller sex timmar, råder en fantastisk stämning. Den som redan i höstas vill inleda året med ett oöverträffat maraton, är här helt rätt.